Delftse SchaakSite

DSC5 soepel langs Botwinnik 3

DSC5 is nog volop in de race om het kampioenschap. In een rechtstreeks duel werd concurrent Botwinnik 3 met 5½- 2½ verslagen. Het belooft een spannende ontknopping te worden in de eerste klasse B van de HSB.

We begonnen minder goed dan de eind­uitslag doet vermoeden maar de winst is nooit echt in gevaar geweest.

Kees van der Meer maakte een snelle remise aan bord 2. Van de partij heb ik niks gezien. Op dat moment stond Jan-Pieter de Vries nogal gedrukt maar Toine Prangers en René Torenstra hadden beide een flinke plus. De overige partijen zagen er nog gelijkwaardig uit.

Jan-Pieter kon de storm­aanval van zijn tegenstander niet meer afweren en verloor zijn eerste partij dit seizoen. Niet lang daarna besloten Martin Verolme en zijn tegenstander om 1 tegen 2 stukken te ruilen in ons voordeel, Martin maakte het daarna soepel af: 1½- 1½ dus.

Vervolgens buitte Toine zijn voordeel uit en wist een gewonnen eindspel te bereiken die hij netjes won. Hij lijkt zijn vorm weer hervonden te hebben. Rob Smits speelde een lastige partij en moest lang verdedigen, hoe hij uiteindelijk verloren heeft heb ik niet kunnen zien: 2½- 2½ is de stand.

René maakte vervolgens zijn partij af waar hij vanaf de opening het betere spel had, een soepele overwinning.

Alleen Marco Anink en Diederik van Heijgen waren nog bezig, eerder dacht ik dat Marco een plusje had dus ik had er vertrouwen in dat hij ditmaal zou scoren. Ik was te druk bezig met mijn partij om het te zien maar hij haalde de match­punten binnen.

Diederiks verliep alles behalve soepel, hij wilde een koningsaanval opzetten maar zijn tegenstander rokeerde niet en zette Diederik onder druk op de damevleugel. Dit moest met hangen en wurgen verdedigt worden wat gelukkig lukte. Zijn tegenstander speelde wat opportunistisch waar hij beter had kunnen rokeren om zijn laatste onontwikkelde stuk erbij te halen (de toren ja).

Plots werkten Diederiks stukken allemaal samen en had hij meerdere dreigingen om materiaal te gaan winnen. Zijn tegenstander had het me moeilijker kunnen maken door 1 stuk te geven maar het werden er 2. Dat bleek in de komende 15 zetten genoeg voor de winst.

De kansen voor het kampioenschap zijn er volop maar het zal spannend worden daar we met 3 teams op 8 match­punten staan. Wij krijgen nog hekkensluiter WSC5 en de huidige koploper (op bordpunten) Schaakhuis 1 voor de kiezen.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap