Delftse SchaakSite

Kampioensaspiraties van DSC8 voorlopig in de ijskast

Na een 3-5 nederlaag tegen directe concurrent Promotie 7 kunnen de kampioens­aspiraties van DSC8 voorlopig de ijskast in. Alleen een bij een uitglijder van Promotie 7 kunnen ze er weer uit.

Als de tactiek die we gisteren toepasten was geslaagd hadden we gewonnen. Als Simon Dirkse zijn dame niet weggeeft, als Lito van Reede, als ...

De Reede
De Reede

Er waren heel veel als-bespiegelingen achteraf. De realiteit gebiedt echter toe te geven dat Promotie 7 in een pittige strijd de sterkere bleek en daarmee de terechte kampioen lijkt te worden.

Alleen Rob Scherpenisse en Edgar Huisman konden een echte vuist maken, zetten hun tegenstanders vanaf het begin onder druk en speelden soeverein.

Lito behaalde een mooie remise op bord 2 en René Poots bleef de gehele partij met zwart tegen een halfje aankijken. Kon er niet meer van maken.
Des Poot(s)
Des Poot(s)

Jan van de Donk had een geheide remisestelling maar besloot in overleg door te spelen. Tegen jeugd­spelers loop je echter snel het gevaar in tijdnood te komen. Zo ook Jan, die met meer tijd waarschijnlijk een beter resultaat had kunnen boeken.
Don’t dream it’s over
Don’t dream it’s over

Bert van der Willik speelde een prima partij en zette de goede vorm die hij bij Tata had laten zien door. Helaas werd het ook een tijdnood­situatie die hij niet tot een positief einde kon brengen.
Wil ik?
Wil ik?

Simon Dirkse begon al met tijd­achterstand en kon dat niet meer rechtbreien. Gaf toen ook nog een dame weg en kon opgeven.

Antoon Frehe, voor het eerst weer in de basis, had lang een gelijkwaardige en misschien zelfs betere stelling, maar liet in tijdnood zijn tegenstander binnenkomen met Dame en Toren. Dit bleek te veel.
Frehdig
Frehdig

De wedstrijd was leuk en lang spannend en werd terecht door Promotie gewonnen. “Als wij beter hadden gespeeld (..)” geldt achteraf niet meer, want as is verbrande turf zei mijn vader zaliger dan altijd. Volgend jaar beter.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap