Delftse SchaakSite

DSC bekerteam verliest van DD

DSC is in de derde ronde van de HSB-beker uitgeschakeld door het team van DD. De Hagenaars waren met 1-3 te sterk.

Vorig jaar won het hoogste HSB-team van DSC, DSC4, van het hoogste HSB-team van DD, DD 2. Dat was voor de externe competitie, niet voor de beker.

Dat houdt niet in dat DSC favoriet was voor de wedstrijd. Er was zelfs reden om niet zonder meer uit te gaan van een gemakkelijke grote overwinning voor ons beker­team.

Dit jaar is DSC4 uit de HSB-competitie verwijderd, als gevolg van het HSB-kampioen­schap en promotie naar de KNSB-competitie. Aan onze kant stonden dus strijders uit DSC5, dit jaar het hoogste HSB-team van DSC.

Aan de andere kant was DD versterkt door twee oude strijders van DD 1, te weten het vrolijke doch sterke duo Happel & Lindner.

We hebben er een kwalitatief hoogwaardige wedstrijd van gemaakt: Jan-Pieter de Vries speelde een zo op het oog keurige partij en boekte een gelijk­waardige remise.

Kees van der Meer zag tweemaal een dreiging over het hoofd en kon opgeven. Rob Smits kwam in een open stelling met een moordend loperpaar van de tegenstander, ook hij verloor.

Jaap Flohil, ons geheime wapen, stond mogelijk beter, maar de wedstrijd was al beslist en hij kwam remise overeen. Daarmee was de eindstand 1-3.

We wensen DD succes bij de volgende ronden. Na afloop gaf het duo Happel & Lindner aan dat ze op zich nog mee hadden gekund in de KNSB-competitie, maar dat hun resultaten in de KNSB-competitie recentelijk minder geworden waren, dat de tegenstand in de KNSB-competitie steeds sterker werd, dat de HSB-competitie ook zijn charme had...

Heb ik dat niet vaker gehoord? Zou ik het zelf gezegd kunnen hebben?

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap