Delftse SchaakSite

DSC7 op kampioenskoers

Het zevende heeft ook de vijfde wedstrijd gewonnen. Promotie 6 werd met 5½-2½ verslagen.

Voor de vijfde keer dit seizoen mochten we aantreden in het Denksportcentrum. Ditmaal weer als thuisploeg.

Als eerste was Kees Korving klaar. In het middenspel had hij een plus toen zijn tegenstander tot een foutief torenoffer overging. Kees toonde dit overtuigend aan.

Paul van Riet was in de opening tegen een pionvork aangelopen. Lange tijd had hij daar twee pionnen voor. Toen hij er daar ook nog een van verloor werd het wel erg lastig. Een vrijpion die hij daarna creëerde redde echter het halfje.

Gerard Bilars was niet heel goed uit de opening gekomen. Hij had een zeer slechte loper. Nóg slechter dan die van zijn tegenstander. Na een aantal fraaie zetten wist hij dit nadeel weg te poetsen. De muziek was daarna wel uit de stelling: 3-1.

Theo Rekveldt was nogal gedrukt uit de opening gekomen. In het middenspel wist hij het initiatief alsnog te grijpen. In de tijdnood van zijn tegenstander won hij toch nog soepel.

Bart Vlasbloms tegenstander was sterk uit de opening gekomen en had Bart behoorlijk in de tang. Bart wist vervolgens de zwarte dame in te sluiten waarna zwart nog een Kamikaze-aanval probeerde. Hoewel het er gevaarlijk uitzag, kwam de 4-1 niet in gevaar.

Albert Kemeling was de hele avond lang bezig om een klein plusje uit te buiten. Op het moment dat de 4-1 viel, schoot zijn tegenander een enorme bok, waarna Albert het pionneneinspel én de matchpunten veiligstelde.

René Gelpke had gedurende de partij lange tijd een klein plusje. Genoeg voor winst leek het niet en met de teamoverwinning op zak geloofden hij en zijn tegenstander het verder wel.

Cees Huygen probeerde ondertussen een moeilijke stelling met een kwaliteit minder te keepen. Te vergeefs, en zo was de eindstand een feit.

Door dit resultaat is het kampioenschap weer een stapje dichterbij gekomen. Door de nederlaag van Promotie 6 kan DSC9/Prometheus niet meer degraderen.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap