Delftse SchaakSite

DSC6 boekt ruime overwinning op Lierse 1

Het zesde team heeft de vierde overwinning op rij geboekt. Tegen het eerste team van Lierse werd een comfortabele 5½-2½ overwinning geboekt.

We begonnen deze wedstrijd met twee invallers: Gert Jan Baas was verhinderd en werd vervangen door Gerard Billars, een Kees Korving viel ten zevende ure in voor Filippo Sidoti die in een vertraagd vliegtuig zat.

Het was laatstgenoemde invaller de de score opende. Dit ging zo snel dat ik niet gezien heb hoe.

Niet veel later trok Lierse de stand recht. Terwijl Ton Vissers en zijn tegenstander een rustige partij naar een rustig einde hadden gedirigeerd moest Coen Leetnvaar in een nederlaag berusten. Coen heeft het ritme helaas nog niet te pakken.

Reinier Heeres had ondertussen een mooie plus-stelling weten te bereiken, wat ook gezegd kon worden van Gerard Bilars. Simon Broos leek de ergste openings-­problemen te hebben overwonnen, al stond hij wel iets minder.

Bij Nancy Kirana en Corniel Nobel ging het echter wat minder dan in eerdere wedstrijden dit seizoen. Nancy had vanuit een rustige opening een koningsaanval te verdedigen gekregen, en Corniel moest met lede ogen toezien hoe een kwaliteitsoffer op c3 toch veel sterker was dan van te voren ingeschat.

Toen Reinier zijn druk­stelling materieel wist te verzilveren, en Nancy de aanval van haar tegenstander wist te neutraliseren begon het er goed uit te zien voor DSC6.

Bij Corniel was het echter vrezen voor een nederlaag:


Maar hoe miraculeus, hij won toch. Dit bracht de stand op 3½-1½.

De resterende borden gaven vertrouwen. Hoewel het voordeel bij Gerard was verwaterd en ook Nancy niet 1-2-3 beter stond was dat ook een zeker half punt. Alleen team­leider Simon had zich inmiddels een beetje in de nesten gewerkt, maar eenvoudige rekenkunde leerde ons dat dit genoeg was.

Toen Nancy vervolgens in no-time alsnog haar stelling wist om te buigen tot een winnende en Gerard de remise veiligstelde was de overwinning een feit. Simon wist vervolgens me een fraaie truc ook nog de remise veilig te stellen: 5½-2½.

De volgende ronde moeten we tegen de nummer twee en enige concurrent om de titel. Aannemend dat zij donderdag van het veel zwakker geachte DD 6 winnen, is een 4-4 (of beter) noodzakelijk om voor het kampioenschap te kunnen blijven gaan.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap