Delftse SchaakSite

DSC3 wint verrassend met 6-2 van Overschie

Het derde team heeft enigszins verrassend van Overschie gewonnen, met maar liefst 6-2! Op papier een iets sterkere tegenstander en in de ranglijst, voor aanvang van deze ronde, een plekje hoger dan DSC3. Kortom een nuttige overwinning.

Op bord één speelde Ciprian Padurariu weer een degelijke partij en wist hij deze te winnen. Heb helaas niet goed gezien waar hij de partij naar zich toe heeft getrokken, want in het middenspel oogde de witte stelling zeker niet minder. In de eindstelling was, na een mooie combi van Cirprian, damewinst op het bord verschenen.

Op bord twee speelde invaller Hora Vlam weer in zijn bekende stijl vlot naar een toren-eindspel. Normaliter goed voor winst, gezien zijn uitmuntende kennis hierover. Dit keer speelde hij het wellicht iets te snel en mistte hij winst; de remise was enkele zetten later een feit.

Op bord drie trok Roland ten Have het initiatief naar zich toe. Met fris, opportunistisch aanvalsspel over de koningsvleugel legde hij een mooie combi op de mat, met winst van een kwal. Daarna leek het alsof zijn concentratie verslapte, of verrekende hij zich? Feit was dat zijn tegenstander ineens de stelling wist te winnen. De enige nederlaag van de middag bleek achteraf.

Lucien van de Lisdonk speelde op bord vier een gambiet en kreeg er, zoals gebruikelijk, zeer actief stukkenspel voor. Nadat Lucien eerst de zwarte dreigingen op de damevleugel had weten tegen te houden, kon de aanval via de f-lijn beginnen. De zwarte koning bleef gevaarlijk in het centrum staan en vormde een mooi doelwit. In tijdnood gekomen gaf zijn tegenstander een belangrijke pion weg, waarna Lucien met een paard- en pion­offer de aanval mooi wist te beslissen.

Op het vijfde en zesde bord wisten Onno Verbaken en invaller Jan-Pieter de Vries hun partijen ook te winnen. Helaas heb ik daar weinig van mee gekregen. Wellicht kunnen zij nog wat over de partijen vertellen.

Op bord zeven kwam Ivar de Hoogt met zwart in een Konings-Indische opstelling terecht waar wit koos snel te slaan op f5. Hierdoor kreeg zwart het centrum en ontwikkelings­voor­sprong. Nat een lange rokade aan wit zijde leek de zwarte aanval zeer kansrijk, maar toen Ivar verzuimde met zijn koning uit een aftrekker te halen, kostte dit een belangrijk stuk.

In tijdnood koos zijn tegenstander voor een minder goed en obscuur toren­eindspel, waarvan het maar de vraag was of het gewonnen was. Na een laatste mis­rekening verscheen het eenvoudige + tegen + remise-eindspel op het bord.

Op het laatste bord wist Henrik Tamerus zijn partij redelijk soepeltjes te winnen. Een mooi opgezette aanval leidde op een bepaald moment tot stuk­winst, waarna het nog een kwestie van tijd was voordat ook hij het punt kon laten bijschrijven.

En zo verscheen een zeer fraaie 6-2 op het score-bord. Dat belooft wat voor de volgende ronde(n)...

 DSC32022-Overschie19866 - 2
1Ciprian Padurariu2192-Henk Ochtman21611 - 0
2Hora Vlam2130-Maurits de Jong1969½-½
3Roland ten Have2021-Ronald Ruytenberg20660 - 1
4Lucien van de Lisdonk1999-Cor Feelders20831 - 0
5Onno Verbaken2089-Albert Segers20461 - 0
6Jan-Pieter de Vries1967-Henri Krop19311 - 0
7Ivar de Hoogt1903-Arnout van Kempen1816½-½
8Henrik Tamerus1874-Daan Smit18151 - 0

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap