Delftse SchaakSite

DSC5 verliest van Rijswijk 2

Vorige week won het DSC bekerteam (DSC5) van het Rijswijk bekerteam (Rijswijk 2); deze week verloor DSC5 van Rijswijk 2. Dat isverrassend; de gemiddelde rating van DSC5 is hoger dan die van Rijswijk.

Halverwege de avond was er op geen enkel bord een duidelijke winst- of verliesstelling te vinden. Wel taxeerde ik enkele stellingen als gunstig voor DSC.

Na een keurige, gelijkwaardige remise van Toine Prangers bracht Jan-Pieter de Vries zo te zien vanuit het niets DSC op voorsprong (1½-½). Rob Smits kwam tot een gunstig toren­eindspel dat echter niet te winnen bleek. Kees van der Meer bereikte remise na een lekkere partij, waarin het evenwicht nergens definitief verbroken was (2½-1½).

De gunstige stellingen van Diederik van Heijgen en van Martin Verolme liepen echter uit op remise, terwijl Marco Anink en Rene Torenstra, beiden wat onverwacht, verloren (3½ - 4½).

DSC4 speelt derde klasse KNSB, DSC5 eerste klasse HSB. Het risico dat beide teams elkaar volgend jaar treffen in de Promotieklasse HSB is hierdoor aanmerkelijk afgenomen. Ik zou graag zien dat ook DSC4 maatregelen neemt om deze wedstrijd te vermijden. (Bedoeld wordt: DSC4 moet niet degraderen en dus wat winnen)

er zijn 10 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap