Delftse SchaakSite

Jeugdteams DSC11 en Promotie 8 delen de punten

Dinsdag 6 december speelde het jeugdteam DSC11 tegen Promotie 8, ook een jeugdteam en wel van behoorlijk jonge spelers. Een puntendeling was het resultaat.

Hoewel DSC ook op grond van ratingverschillen in het voordeel leek, zouden we gewaarschuwd moeten zijn door de goede resultaten die het team van Promotie al had gehaald in de poule. Het werd dan ook geen makkelijke avond, al duurden de meeste partijen ook weer niet extreem lang, wat wel weer eigen is aan de schaak­stijl en -tempo van de meeste jeugd­spelers.

De laagste borden hadden het minste succes: als eerste moest Marfa Blanter op het laatste bord capituleren, terwijl Teun (vierde bord) een toren achter kwam en het uiteindelijk ook niet redde. Alleen invaller Arjan (vijfde bord) wist er nog een remise uit te slepen. Een achterstand van 2½-½ dus. De hoogste borden hadden echter meer succes, maar ook daar niet zonder moeite.

Op bord één ging het bij de partij van Jason van Oudheusden lange tijd gelijk op, maar in een toren­eindspel, met paard en enkele pionnen meer leek de overwinning voor hem in zicht. Na opruimen en uitruilen van de laatste stukken had Jason nog een pionnen­paar over, dat hij behendig naar de overkant wist te brengen, waarna het matzetten nog slechts een zorgvuldige formaliteit was.

Op bord twee hadden zowel Victoria als haar tegenstandster nog de dame in het spel, wat uiteindelijk met een eeuwig-schaak situatie een remise opleverde. Toen bleef alleen Roel nog over, op het derde bord, in een redelijk riante positie met een toren voorsprong. Nadat de resterende pionnen van de tegenstander waren gedemobiliseerd was het een kwestie van een simpele + mat die de stand uiteindelijk op 3-3 bracht.

Het delen van de punten was dan waarschijnlijk ook wel een goede weerspiegeling van de krachtenverhoudingen op die avond, en weer een mooie prestatie van de jonge spelers van Promotie 8, hoewel natuurlijk jammer voor ons dat er niet net niet een puntje meer in had gezeten.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap