Delftse SchaakSite

DSC3 en DSC9 verslaan Vogelwijk

Het derde en negende team van DSC boeken ruime zeges op Vogelwijk 1 en Vogelwijk 5.

De tweede wedstrijd van DSC3 was tegen het eerste team van Vogelwijk. Dat team speelde vorig jaar nog in de 3e klasse KNSB, en was dus een geduchte tegenstander. De wedstrijd begon met een meevaller, het eerste bord van Vogelwijk bleef onbezet. Hun eerste bordspeler was de wedstrijd vergeten en kon niet meer op tijd arriveren.

De eerstvolgende partij die uit was was die van Matthijs. Zijn tegenstander viel wel aan, maar vergat zijn eigen verdediging. Matthijs profiteerde, won materiaal en kreeg vervolgens een gedekte vrijpion op f2. En die deed wit definitief de das om.

Henrik won daarna zijn partij met een fraai stukoffer. Hij had niet veel tijd meer over toen hij het speelde, en het leek in ieder geval genoeg voor eeuwig schaak. Henrik had echter verder gerekend en won de partij.

Ook Marco zat in lichte tijdnood. Maar hij was veel beter uit de opening gekomen, en zijn tegenstandster had een stuk geofferd in het middenspel. Ze had daar weliswaar enige compensatie voor, maar Marco kwam onder de druk uit en had toen gewoon een stuk meer. Dat was genoeg voor de winst.

Teun kreeg in de opening een stukoffer om zijn oren. Hij had erg veel tijd nodig in de verdediging, maar kwam daarmee ook niet onder de druk uit. Zijn tegenstander bleek de aanval uitbouwen, en bezorgde Vogelwijk daarmee het eerste punt.

De twee matchpunten werden door Koert veilig gesteld. Hij had in het middenspel een pion gewonnen, maar zijn tegenstander had wel druk. Koert wist zich echter te bevrijden, won nog een pion, maar koos vervolgens in het eindspel de verkeerde weg. Hij hield weliswaar een pionneneindspel met een pion meer over, maar winst zat er niet meer in.

Willem-Jan had een zware pot. In het middenspel gebruikte hij erg veel tijd in een cruciale stelling. Hij offerde er een moeilijk te verdedigen pion, maar kreeg niet heel erg veel compensatie. Toen hij later een kleine kwal verloor was het pleit beslecht.

De laatste partij was van mezelf. Mijn tegenstander plantte een zwarte vrijpion op c3. Deze bleek echter eerder zwak dan sterk. Nadat ik een keer had verzuimd deze pion te winnen kwam mijn tegenstander in enige tijdnood. In die fase werd de f-lijn opengebroken en kwam zijn koning onder vuur. Het kostte een pion en het resterende eindspel bleek gewonnen.

Een knappe 5-2 overwinning dus voor het derde, dat daarmee de eerste twee matchpunten binnen heeft.

Ook het jeugdteam van DSC, het negende, speelde een thuiswedstrijd tegen Vogelwijk. Zowel DSC9 als Vogelwijk 5 hadden hun eerste wedstrijd gewonnen. Het duel tussen deze twee teams leverde echter geen gelijkopgaande strijd op. Op de meeste borden stonden stellingen die duidelijk in het voordeel waren van de DSC-ers. Zes partijen werden uiteindelijk gewonnen door DSC, en twee gingen er verloren. Een knappe 6-2 overwinning voor het negende dus.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-7200 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap