Delftse SchaakSite

DSC2 heeft materiaalpech in Veenendaal

Vier niet correct werkende klokken. Een bejaarde wedstrijdleider. Onopgevoede jeugdige tegenstanders.

Redenen genoeg voor een onverdiende nederlaag.
Gert Legemaat hield lange tijd dapper stand tegen IM Willy Hendriks aan bord 1 maar dolf het onderspit. Patrick de Bas gaf zeker een half punt weg in een potremise eindspel. Kim Meulenbroek hield keurig remise. Jan Peter van Zandwijk deed vele goede zetten, zijn tegenstander, niet die speelde matig. 1 krukzet was voldoende voor een nul.
Ted Barendse was erg in zijn nopjes en won dan ook in stijl. Bob Voogt won ook een prima partij en won. Walter Anema had in de opening al materiaalpech en verloor een kwal. De compensatie was ditmaal te mager.

Blijft over het verhaal van de vriendelijk edoch ondeskundige wedstrijdleider, mijn jeugdige tegenstander en de jeugdige tegenstander van Bob. Wat is er gebeurd? Na een matige opening van mijn tegenstander sta ik een volle pion voor en begin dan spoken te zien en kies de verkeerde afwikkeling. Hierna heb ik een kwal minder maar twee pionnen meer. Nog niets aan de hand maar de tijd gaat wel erg hard. Een keer of vier/vijf loopt mijn klok gewoon door na het indrukken. Aangezien de bejaarde wedstrijdleider niet te betrappen is op enige activiteit (waar is de beste man) heb ik uiteindelijk met nog 10 seconden op de klok het ding maar stilgezet en luidkeels een ander geeist. Een toeschouwer beaamt mij verhaal en ik krijg er een paar seconden bij. Na mijn volgende zet roept tegenstander van Bob (!!): "Hé zo mag jij niet zetten joh". Geirriteerd maan ik hem tot heender bewegen en zich niet te bemoeien met mijn partij. Wederom een actiefloze wedstrijdleider waar ondertussen de van tegenstander Bob luidkeels zijn beklag doet. Terwijl ik nog 6 seconden heb overweeg ik een onlangs door een dominee aanbevolen correctieve tik uit te delen aan de tegenstander Bob. Afijn we vluggeren fijn verder en mijn vlag valt in het bijzijn van de wedstrijdleider (hij is zowaar wakker) en mijn jeugdige tegenstander roept blij vlag je hebt verloren gooit de stukken door elkaar en begint de beginstand op te zetten. Leuke casus voor de arbitercursus. IK protesteer uiteraard en leg uit dat er gereconstrueerd moet worden hetgeen met het ontbreken van een eindstelling (die is immers zojuist vernietigd) me nogal arbitrair lijkt. Dus wat zou er zijn gebeurd als ik bij de arbitrage een paar zettene erbij verzonnen had? (Overigens had mijn tegenstander ook niet alles correct genoteerd.) Danwel de eindstelling na zet 39 van zwart had ontkent als zijnde de eindstelling. Uit sportieve overwegingen niet gedaan, maar stel dat....

Het hoogtepunt van de dag was het fantastische maal in restaurant Rancho te Veenendaal. Een aanrader. 1e klas vlees en vriendelijke bediening.

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap