Delftse SchaakSite

DSC4 onderuit in Middelburg

Het zat weer niet mee zaterdag in Middelburg. In het verre Zeeland werd nipt met 4½-3½ verloren.

Pieter Goossens speelde snel remise tegen een tegenstander die helemaal voor remise ging met wit. Voor de rest stond het allemaal redelijk gelijk alleen Willem-Jan van den Broek probeerde een uitgevlakte stelling leven in te blazen met een pion offer wat niet goed uitpakte. Arno Wiersma had een pion meer maar de tegenstander had een soort vesting waar moeilijk doorheen te komen was. Jolle Lont kwam beter te staan en Hans Stam stond ook wat beter. Pieter Buzing kreeg ineens een tactische stelling op het bord en dan weet je dat het goed komt. En zo ging het ook. Jolle verrekende zich en moet opgeven. De stand was weer gelijk. Arno wist met een hoop "pappen en nathouden" en na een aantal remiseaanboden van de tegenstander door te drukken. We stonden weer voor. Is er trouwens een grens aan het aantal keren dat je remise aan mag bieden?
Hans stond nog steeds wat beter en Maartje de Jonge had een stelling die wat minder was in een op het oog wat betere stelling omgetoverd. Evert vand en Hooven had een stelling op het bord die alleen hem uitzichten bood. Hij ging voor een stukoffer en dat zag er heel goed uit. Willem-Jan had in tussen verloren en de stand was dus weer gelijk.
Toen was het een tijd stil. Evert bereidde de beslissende doorbraak niet goed voor en moest in remise berusten. Maartje stond gelijk en onze aandacht ging uit naar Hans aan bord een. Hij (wit) stond de hele partij beter en ging in het eindspel met de koning naar voren. Die ging wat te ver naar voren eindigde op h7 Zwart zette de koning op f7 de toren op g8 en de loper op g7. Mat op h8 was niet meer te voorkomen. Dat was allemaal heeeeeel lullig. Hans hield het netjes, ik had alle stukken van tafel geveegd. Maartje kon geen potten breken en berustte in remise.
Zo verloren we nipt met 4½-3½.

Stange - Hans Stam 1 - 0
K. de Wolf - Pieter Buzing 0 - 1
J. de Wolf - Maartje de Jonge 1/2 - 1/2
Wise - Arno Wiersma 0 - 1
Janssen - Willem-Jan van de Broek 1 - 0
Jonkheer - Pieter Goossens 1/2 - 1/2
Westerweele - Evert van den Hooven 1/2 - 1/2
van Wijnen - Jolle Lont 1 - 0

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap