Delftse SchaakSite

Voortvarende Start DSC6

Maandag mocht ook DSC6 de spits afbijten in de externe competitie. In een thuiswedstrijd was HSV 2 de eerste tegenstander.

Vooraf dichtte teamleider Corniel het team kansen toe, het zou wellicht mogelijk zijn kampioen te worden. Op zich is dat niet geheel onrealistisch: Met een gemiddelde rating van 1689 is op papier (volgens de gegevens van vorig seizoen) alleen degradant Haagse Toren 2 sterker.

HSV 2 moest gisteren dan natuurlijk wel verslagen worden, aangezien deze niet tot concurrent geacht zou worden. Arnout Eykelhoff moest helaas verstek laten gaan vanwege selectietraining voor volleybal, hopelijk zal dat niet structureel zijn. De invaller, Mark Versteegh, was echter geen verzwakking op bord 7! Hij was namelijk als eerste, in ik meen 18 zetten, klaar. (1-0) voor DSC6.

Als tweede was klaar teamleider Corniel Nobel, die zichzelf in ieder geval niet overschat: hij speelde op bord 8. Hij had al na enkele zetten een stuk voorsprong. Na deze voorsprong eerst uitgebouwd te hebben, besloot hij het daarna helaas weer wat spannender te maken. Het kleine kwaliteit bleek nog steeds voldoende: (2-0) voor DSC.

Ikzelf had op bord 2 twee pionnen gewonnen, maar had helaas de riskante lange rokade gespeeld in plaats van "gewoon" Td1, mijn tegenstander had dus een aanknopingspunt. Uiteindelijk kreeg ik een paardoffer om mijn oren, dat ik na veel tijdverbruik besloot aan te nemen. Het offer was volgens mij niet helemaal correct, maar ik durfde mijn koning niet te riskant neer te zetten. Dus vooral ook op het oog op de resterende 5 minuten besloot ik de eeuwig-schaak variant te kiezen. (2-)

Kort daarna waren zowel Johan van der Pol op bord 4 als Roelof Westerink op bord 1 klaar. Beide partijen heb ik niet heel goed gevolgd, echter ik dacht dat ze beide gelijk stonden. Dus ofwel ik heb niet goed gekeken, of de trucendozen zijn opengetrokken, want Roelof wist te winnen, waar Johan het onderspit moest delven. (3-1)

Een aantal mensen meenden dat Diederik van Heijgen op bord 6 een aantal beurten lang kansen liet liggen om een stuk te winnen. Hij dacht zelf dat dat niet kon, maar aangezien hij uiteindelijk een belangrijke centrum pion opvrat, en daardoor hard in de aanval ging hoefte er niemand te klagen. De aanval leverde uiteindelijk een toren op, en zijn tegenstander besloot Diederik te laten bewijzen dat dit gewonnen was: (4-1).

De overige 2 partijen deden er niet echt meer toe, maar aangezien beide toch op zijn minst een voordeel hadden, zag het er toch goed uit. Op bord 3, speelde Arnoud Bakker een degelijke partij, waar hij uiteindelijk in een eindspel uitkwam met een opgerukte (rand)pion meer, maar met ongelijke lopers. Toch leek er nog wel winst in te zitten, maar Arnoud vond deze niet... dus of deze er wel was? Ik weet het niet. Hij ruilde torens af, en maakte remise. Op bord 5 had Olivier Marincic had een paard meer, waar zijn tegenstander wel een opgerukte vrije randpion had. In tijdnood miste hij echter de matvariant en moest hij berusten in remise.

Conclusie: Al met al een zeer succesvol begin voor het studententeam! Nadat de rookwolken waren opgetrokken bleken we 5 punt gescoord te hebben, maar dit had eerder meer kunnen zijn, dan minder. Zowel Olivier als ikzelf hebben het ergens laten liggen, en volgens mij was het verlies van Johan ook onnodig.

We moeten natuurlijk ook weer niet TE optimistisch worden, want er komen nog 5 wedstrijden! De volgende wedstrijd is op donderdag 6 november de uitwedstrijd tegen groepsfavoriet Haagse Toren 2. Hierna kunnen we denk ik meer vertellen over de kansen van DSC6.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap