Delftse SchaakSite

DSC6 boekt overwinging op Haeghe Ooievaar 2

DSC6 heeft vanavond een 5-3 overwinning geboekt op Haeghe Ooievaar 2. De avond begon met een 2-0 voorsprong en die is de rest van de avond eigenlijk altijd zo gebleven.

Als eerste was Corniel Nobel klaar. Zijn tegenstander verzuimde te rokeren en begon direct een opmars op de witte koning. Hoewel Wit het nauwkeurig moest verdedigen en enige problemen ondervond, leverde het in het beste geval een beter eindspel voor wit op. Zwart wilde echter meer, en een penning koste een stuk. Daarna was het snel afgelopen.

Nancy op bord een had nauwelijks meer tijd nodig. Ze drukte haar tegenstander langzaam van het bord. Won een pionnetje, maakte een vrijpion, maakte er nog een, won nog een pion, en deze liepen gebroederlijk richting de achterlijn.

Kort daarop deed Haeghe Ooievaar iets terug. Felippo Sidoti verloor, als is uw verslaggever ontgaan wat er gebeurde. Het bracht de stand terug op 2-1.

Teamleider Simon Broos werd geconfronteerd met een interessante technische wending van zijn tegenstander. Deze won een pion via een schijnoffer, en Simon had de keuze: nog een pion geven en een kwaliteit winnen, of zijn verlies nemen. Hij deed het eerste, en had daarna het mindere van de partij. Zijn tegenstander strafte het uiteindelijk niet af, waarna de vrede werd getekend.

Ondertussen ging het op de andere borden prima voor DSC. Ton Vissers had een complexe partij met elk twee pionnen, drie lichte stukken en een toren, Theo Rekveldt stond goed, en Gert-Jan Baas stond minstens zo goed. Reinier Heeres had ergens een stuk verloren en was hard aan het bouwen aan een vesting, lastig maar niet onmogelijk.

Theo verzilverde zijn stelling als eerste van deze vier. Hij had een extra pion gewonnen, en met een eigen pion de zwarte koning­stelling opengereten. Op het moment dat hij mat leek te gaan zetten was het al voorbij. Zijn tegenstander was zonder tijd komen te zitten.

Ongeveer tegelijk waren Gert-Jan en Reinier klaar. Gert-Jan had twee pionnen weten te winnen en was actief met dame en torens binnen gekomen. Wit probeerde nog dames te ruilen maar het mocht niet baten. De winst was binnen: 4½-1½.

Reiniers vesting bleek niet sterk genoeg. Zijn tegenstander gooide er een toren tegenaan en dat bleek genoeg. De witte koning had geen heenkomen meer.

Ton ploeterde toen nog op een stelling waar hij wel het beste van het spel had, maar minder tijd had, en de remise­marge erg groot was geworden. Hij wikkelde afnaar een + v.s. + . De resterende pion van Ton was echter een randpion, en met een loper van de verkeerde kleur was het wel heel erg moeilijk geworden. Zelfs een offer van het paard tegen de resterende pion was een goede verdediging want mat zetten met paard en loper is natuurlijk goed mogelijk maar voor de meeste stervelingen niet meer uit te voeren in anderhalve minuut.

Hoe het ook zij, de handen werden geschut en de 5-3 eindstand was tot stand gekomen.

 DSC61714-Haeghe Ooievaar 216215-3
1Nancy Kirana1771-G.M. van den Berg15661-0
2Corniel Nobel1785-J.J. Luijendijk17111-0
3Gert-Jan Baas1755-J.W.F. van der Meer16401-0
4Reinier Heeres1735-J.H. Langerak16460-1
5Simon Broos1715-F.W. Boersma1649½-½
6Theo Rekveldt1716-E.A.J. van Breugel15591-0
7ton Vissers1682-J.W.M. Suyker1577½-½
8Felippo Sidoti1556-D.V. de Jager16000-1

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap