Delftse SchaakSite

DSC8 wint van Het Schaakhuis 3 met 5-3

De eerste uitwedstrijd van het seizoen van DSC8 is soeverein gewonnen van Het Schaakhuis met 5-3.

Altijd gezellig in Het Schaakhuis: Of het nu buiten bitter koud is en binnen de kachel lekker snort, of een heerlijke warme late zomeravond zoals gisterenavond, in de huiskamer van Het Schaakhuis is het altijd gezellig. De deur open, straatgeluiden die naar binnen waaien, wat keuvelende spelers die buiten staan te roken, wat te drinken en het sfeertje is perfect.

We wonnen dus met 5-3 en dat was een stevige overwinning in die zin dat het er geen moment naar heeft uitgezien dat we in moeilijkheden zouden komen.

Ikzelf gaf wel al redelijk snel een stuk weg en alhoewel mijn tegenstander het zichzelf erg moeilijk maakte door wat passief te spelen, kwam hij toch niet echt meer in moeilijkheden.

Rob zat naast mij op bord 5, offerde een stuk tegen eerst 2 en daarna 3 pionnen en had redelijk compensatie. Zijn tegenstander kon echter een toren op de 2e rij binnen krijgen met een aanval in samenspel met de loper over de diagonaal. Rob kon zijn vrij- pionnen niet incasseren en moest opgeven.

Bert hield het tot het eind van de avond vol. Met een veel betere stelling en een pion voor, ging hij door zijn vlag.

Geen van de andere borden kwam in de problemen. Edgar stond een pion achter, maar kreeg een stuk in de aanbieding. Met flink veel voorsprong op de klok joeg hij zijn tegenstander door de vlag. Ook Jan kreeg al vroeg een stuk aangeboden. Hij maakte dit solide af.

Simon en Lito heb ik helaas gemist, maar ook zij leken geen problemen te hebben. Het interessants was de partij van Herman, die in een eindspel zijn tegenstander in zugzwang bracht en dit solide uitspeelde.

Opvallend was dat er nog al eens concentratiefoutjes te bespeuren waren. Een klok vergeten in te drukken, protesteren maar niet de klok stil zetten, in tijdnood heel langzaam spelen in een stelling die je eigenlijk snel kan uitschuiven. Op dit soort details zouden we beter moeten letten.
Maar zoals ook de tegenstander al zei: “De eerste stap terug naar de tweede klasse is gezet.”

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap