Delftse SchaakSite

DSC wordt tweemaal derde bij groene hartcup

Op vrijdag 13 mei was de slotronde van het toernooi om de Groene Hartcup. Deze cup werd - zoals voorspeld - ruim gewonnen door het team van Klim-op.

DSC deed mee met twee teams. Hieronder verder het verslag van Bas van Oudheusden.

Het was jammer dat Ilse er niet bij kon zijn door ziekte. Hierdoor speelde het 2e team met drie mensen, maar zijn toch nog netjes 3e geworden in hun poule.

Ook het eerste team behaalde een derde plaats, in de hoogste poule. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na de reguliere wedstrijden was het team van Klim-Op overduidelijk en ongenaakbaar kampioen geworden, door alle wedstrijden met 4-0 te winnen! Maar alle andere teams hadden evenveel punten en stonden dus gelijk op de 2e t/m 4e plaats.

Volgens het toernooiregelement wordt dan om de rangorde gestreden door aanvullende snelschaakwedstrijden tussen de 1e bord-spelers. Jason moest dus weer aan de bak (pardon, het bord) voor nog 2 partijen, waarvan hij er 1 won en 1 remise speelde. Een van de tegenstanders haalde dezelfde score, dus er moest nog een ronde gespeeld worden, om de 2e/3e plaats te bepalen. Die verloor Jason helaas, maar al met al toch een mooi resultaat in