Delftse SchaakSite

Groen Hart Cup: beide DSC teams promoveren

Op de voorlaatste avond van de Groen Hart Cup speelden de twee teams op verschillende locaties, wat de afspraken omtrent het vervoer niet makkelijker maakten. Gelukkig waren beide locaties wel dichtbij.
Het eerste team speelde in Poule 2B en moest daarvoor naar Overschie; het tweede team dat in Poule 4B uitkwam, moest naar Schiedam-Groenoord.
Beide teams hadden de afgelopen keer door afmeldingen en/of ziekte onder sterkte gespeeld, maar konden nu weer in een reguliere bezetting aantreden. Alle hoop dus op een eerste plaats in de poule, wat recht geeft op promotie naar een hogere poule in de volgende (finale)ronde.

Het eerste team (Jason, Victoria, Roel en Teun) leek een zware avond tegemoet te gaan, met twee tegenstanders (Klim-Op 2 en Sliedrecht), waartegen ze het twee rondes eerder al eens in Poule 1 hadden moeten afleggen. Dit keer ging het beter. Een 3.5-0.5 overwinning op Klim-Op en een 4-0 score tegen de derde tegenstander Krimpen 2 betekende een voorlopig eerste plaats met een riante 2 bordpunten voorsprong op Sliedrecht, de tegenstander in de laatste ronde. Het bleef echter tot het einde toe spannend, vooral toen met nog 1 partij te spelen de baggeraars uit Sliedrecht met 2-1 voor stonden; winst van ook de laatste partij zou hen de eerste plaats opleveren. Gelukkig wist Victoria behendig vanuit achterstand er toch een remise uit te slepen. De eindstand leverde daarmee DSC de eerste plaats op, met weliswaar 1 matchpunt minder dan Sliedrecht, maar met 1 bordpunt meer, en dat is wat het eerste geteld wordt in de Groene Hart Cup.

Ook bij het tweede team (Arjan, Marfa, Peter, Sebastiaan en Mattias) werd het een close finish. Na twee rondes stond ook daar het 2e DSC team voorlopig op de eerste plaats, maar met een minimale voorsprong van slechts een halve bordpunt op zowel nummer 2 als 3. Beide wedstrijden in de laatste ronde draaiden echter op een 2-2 gelijkspel uit, waarmee dit ook de eindstand werd. Ook DSC-2 mag dus voor de finaleavond een stapje omhoog.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap