Delftse SchaakSite

DSC behaalt opnieuw HSB-snelschaaktitel voor teams

Een vijftal van DSC heeft zaterdag 16 april opnieuw de snelschaaktitel voor clubteams van de Haagsche Schaakbond in de wacht gesleept.

Dat vijftal (Ton Vissers, Jan Pieter Vos, Bob Voogt, Richard Oranje en Ted Barendse) wist als gedeeld eerste uit de voorronde te komen. Alleen van de grote concurrent Botwinnik werd verloren, maar dat was geen ramp want de eerste vier geplaatsten gingen naar de finale.

In die finale werden alle drie de wedstrijden gewonnen. Dat ging tegen SHTV 1 niet geheel zonder geluk: verlies had ook tot de mogelijkheden behoord. Tegen de grote concurrent Botwinnik werd knap gewonnen: Ted maakte remise tegen Arthur Pijpers, de anders drie borden werden gewonnen. De laatste ronde tegen DD was een formaliteit.

Er moet worden bijgezegd dat een groot aantal clubs en teams het bij dit kampioenschap had laten afweten. Er deden slechts 12 teams mee (vier minder dan vorig jaar!), waarvan een groot aantal jeugdteams (op zich heel positief!). Ook van DSC (immers de grootste club van de HSB) was maar een team actief (vorig jaar twee).

Dat had ongetwijfeld te maken met de late aankondiging van het toernooi: slechts ongeveer een week van tevoren! dat moet toch (veel) eerder kunnen. Maar het toernooi zelf was goed georganiseerd, complimenten aan Eric van der Marel en Bobby Fischer.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap