Delftse SchaakSite

DSC tweede bij Zuidhollandbeker 2010

Op 26 maart 2011 is een vervolg op de HSB bekerfinale 2009-2010 gespeeld. Het was een wedstrijd met de bekerkampioenen 2009-2010 van de RSB en de LeiSB, en de vorige kampioen van de Zuidhollandbeker, om de Zuidhollandbeker. Vier teams, twee wedstrijden op een dag.

Het kostte moeite om nu nog, zo lang na dat seizoen, het DSC-bekerteam van 2009-2010 bijeen te krijgen. Gelukkig kon een beroep worden gedaan op Willem-Jan van den Broek en Pieter Goossens, en was Corniel Nobel bereid in te vallen.
Krimpen a.d. IJssel toonde zich van zijn beperkte kant door zijn kat de sturen. Dat zet een domper op het genoegen, dat valt te begrijpen.
Het team van AAS kwam onvolledig op. Om aan te vullen speelde de hoofdscheidsrechter mee met AAS. Een unieke constellatie!
Spijkenisse was voltallig en had Desiree Hamelink opgesteld, op bord 2 (!). Ted Barendse kan wel iets over haar speelsterkte melden (zij versloeg hem enkele maanden geleden in de externe).

Het is wel mogelijk om drie teams van vier spelers die twee wedstrijden te laten spelen, maar met die constructie moet de indeler liefst enige ervaring hebben. Dat ging mis, enkele spelers hebben twee maal wit en andere twee maal zwart gehad.

Dat laat onverlet dat de DSC-ers een paar lekkere partijen speelden. Kees, Willem-Jan en Corniel haalden elk 1 uit 2, Pieter ½.
Na afloop bleek Spijkenisse de meeste bordpunten te hebben bijeengespeeld. DSC werd eervol tweede en AAS derde.

Ik vraag me af of ik het bestuur aanraad een volgende keer weer in te gaan op zo een invitatie. Ik speel graag, maar de omstandigheden hier waren minder.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap