Delftse SchaakSite

DSC1 na gezellig weekendje Brabant definitief klaar met seizoen

Voor zover er nog theoretische kansen op succes waren dit seizoen voor het eerste, is het na de 2½-5½ nederlaag van vandaag tegen Veldhoven definitief uithuilen en volgende seizoen opnieuw proberen.

Zonder Marten Wortel (spelletjesdag) en Joram op den Kelder (vermoeid, maar wel aanwezig als toeschouwer) wist het eerste geen vuist te maken tegen Veldhoven. Na een half uur was al duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden.

Als eerste won Pauline van Nies op bord 5 (na zo'n 3 uur spelen). Na de opening begon ze rustig aan te vallen en als er tactische wendingen in de stelling komen, kun je het punt bij haar al tellen. Een geslaagde comeback na het (overigens niet geheel schaakloze) halfjaar in Zurich!

Vervolgens speelde Jan-Pieter Vos remise. Hij was gelijk uit de opening gekomen en bouwde een verleidelijk trucje in de stelling waardoor hij een pion won. Uit veiligheidsoverwegingen koos hij niet de beste zet (nl. riskant), maar daarna nam hij juist wel het risico waar dit niet gepast was. Hierdoor kon wit een gevaarlijk kwaliteitsoffer plegen waarna zwart remise moest (maar ook simpel kon) houden.

Talitha Munnik had een zware dag aan bord 7. Na een paar zetten stond ze een pion achter, tegen hele vage compensatie. De nul was eigenlijk al geteld, maar na onnauwkeurig spel wist ze remise te houden: een 2-1 voorsprong.

Sebastiaan Smits zette zijn partij rustig op, maar kwam positioneel lastig te staan. Van der Heijden won rustig twee pionnen en tikte het soepel uit: 2-2.

Inmiddels was allang duidelijk dat we gingen verliezen. Speel voor jezelf en maak het niet te laat :) was het advies van de rest, die zich snelschakend in de bar vermaakte. Martine Middelveld koos daar inderdaad voor; de hele partij had ze minder gestaan en toen haar tegenstander zetherhaling voorstelde, kon ze niet goed weigeren. 2½-2½ dus.

De laatste drie partijen gingen dus verloren. Bram van der Velden speelde aan bord 1 tegen Dirk van Dooren. Hij kwam ongeveer gelijk uit de opening, maar werd gaandeweg langzaam van het bord getikt. Toen het zwarte loperpaar te sterk bleek, moest Bram de strijd al snel staken.

Martin Glimmerveen ging in de opening heel ver (ik denk te ver), maar hoewel Joram een paar keer de winst (het verlies) had gezien, zag zijn tegenstander die niet en kwam het tot een ongeveer gelijk eindspel. Martin deed echter een geslaagde verliespoging.

Lisa Hortensius stond slecht, maar de stelling was zeer gesloten. Na uren omzichtig manoeuvreren wist Thijs Laarhoven met behulp van een stukoffer het gaatje te slaan. Waarschijnlijk was het nog steeds remise, maar Lisa verloor.

Dat was slechts het begin, want de verjaardag van Sebastiaan werd gevierd en het werd nog een hele lange avond. We zijn net terug :)

 Veldhoven2091-DSC Delft21135½-2½
1FM Dirk van Dooren2293-Bram van der Velden21461-0
2Thijs Laarhoven2202-Lisa Hortensius21341-0
3Alan van der Heijden2255-Sebastiaan Smits21721-0
4Huub Schenning2057-Jan-Pieter Vos2071½-½
5Frans Wolferink2091-Pauline van Nies21470-1
6Erik van Eijndhoven2010-Martine Middelveld2126½-½
7Hans Brave1795-Talitha Munnik2015½-½
8Ferry Daamen2028-Martin Glimmerveen20901-0

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap