Delftse SchaakSite

DSC2 grijpt laatste kans

Door een 1½-6½ overwinning op Oegstgeest mag het tweede nog blijven hopen op een langer verblijf in de 2de klasse.

We begonnen met ½-½ aan de wedstrijd door een snelle vooruitgespeelde remise tussen de teamcaptain met Joop Piket.
Aan een zwart bord op voorhand niet ongunstig. Vooraf op de clubavond een rondje gemaakt wie tegen de IM's wilde spelen. Ted wilde de uitdaging wel aan en Bassie kan natuurlijk altijd een stevige stelling neerzetten. Al snel in de wedstrijd won Jan Peter zijn partij met nogal wat hulpzetten van de tegenstander. Het weggegooide materiaal werd in dank aanvaard 1½-½. Niet veel later werd het 2½-½ doordat Gert overtuigde in zijn favoriete variant tegen het frans. Zijn tegenstander werd positioneel overklast en er werd groot materiaal gewonnen.
Hierna leek de wedstrijd op een solide 4½ tot 5 punten af te gaan. Bas had inderdaad een solide muur opgetrokken maar op meesterlijke wijze werd deze afgebroken door Slingerland. Helaas 2½-1½.

Ted was bezig met een zeer goede partij. Zo goed dat tegenstander IM Nikolic er een vaag torenoffer uitgooide. Wanhoop volgens slingerland. Twee zetten later was het inderdaad uit. 3½-1½ Zeer strak gespeeld door Ted. Hierna kon het niet meer misgaan met nog zeker 1½ punt op de borden. De match werd binnengehaald door Bobby (heb je het telefoonnumer nu van die serveerster ?) die vanuit de opnening een geofferde pion verdedigde. Middels stukkenruil en dameruil werd de stelling steeds voordeliger. Toen de tegenstander een pion dacht te winnen verloor de beste man een kwaliteit of een stuk. 4½-1½ de eerste overwinning was binnen. Walter was de hele middag de enige zorg voor het team. Stond duidelijk minder tot verloren totdat hij een kwaliteit kon offeren. En Walter met een kwaliteit minder is gevaarlijk zoals we sinds vorig seizoen weten. Met vaste hand beriekte hij een gewonnen stelling om die in 1 zet weer te verkwansselen. Zijn tegenstander die het mat in twee wel gezien had dacht achter zelf mat te gaan. Dit was niet het geval maar dat zag hij niet zodat hij niet de winnende koos. Hierna was het walter die de winst niet meer weggaf. 5½-1½ Kim had een moelijke pot tegen zusje Slingerland. Lange tijd ging het min of meer gelijk op. Ergens wist Kim een pionnetje mee te pikken en kon afwikkelen naar een gewonnen toreneindspel wat uitmonde in een eindsple dame tegen toren wat met overtuiging werd uitgespeeld en gewonnen. 6½-1½ tegen een op papier iets sterkere tegenstander. Met goede moed op naar de 4 punten-wedstrijd op 9 april, mijn verjaardag tegen de Pion 2.
Die moet dus gewonnen worden gezien de stand op de ranglijst. Messemaker, Oegstgeest, Pion 2 en DSC2 wie gaan het redden en wie vliegt uit de 2e klasse. Wordt vervolgd!

er zijn 11 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap