Delftse SchaakSite

Einde seizoen DSC 1

Helaas heeft het eerste team de topper tegen HMC 2 niet winnend kunnen afsluiten. De Brabanders vertrokken met de matchpunten na een winst met de kleinst mogelijke cijfers. De kansen waren er, maar werden niet benut. Daardoor is het eerste naar de vierde plaats gezakt en resteren nog drie potjes om des keizers baard.

Aanvankelijk zag het er goed uit. De meeste indelingen waren gunstig en in de meeste gevallen leek de openingsfase voor DSC. Alleen Marten stond slecht en Lisa verbruikte zoveel tijd, dat de teamcaptain de catering moest verzorgen. ;)

Na drie uur spelen kon Talitha de score openen op bord 8. Haar witte plusje na 1.e4 a6 2.d4 b5 werd steeds groter. Zwart besloot tot een wanhoopsoffer dat de zaak slechts versnelde. Niet veel later verdubbelde Lisa de voorsprong. Op bord 6 stond ze na de opening een uur achter in een gelijke stelling, maar nadat tegenstander Obers het op eigen kracht moest doen - tot die tijd had hij er 20 zetten theorie uitgeramd - bleek Lisa simpelweg sterker. Een misschien wel iets minder eindspel (daar zal Lisa het niet mee eens zijn :)) werd gelijk, een gelijk eindspel werd beter, remise werd terecht geweigerd, en een beter eindspel won twee pionnen. Zwart liet het zich niet meer bewijzen.

HMC deed daarna op bord 4 wat terug. Bram van der Velden toonde zich tegen V/d Bersselaar goed op de hoogte van de theorie, gooide er - terecht - een kwaliteit tegenaan, maar verrekende zich toen helaas, waar een aantal mogelijkheden goede compensatie leken op te leveren. Zwart behield zijn kwal, neutraliseerde de dreigingen en won, 2-1 dus.

Op bord 7 was Sebastiaan met grote tijdsvoorsprong en een goede stelling uit de opening te komen. Gaandeweg werd dit lastiger en ging hij tijd verbruiken. In de slotstelling stond hij naar eigen zeggen wellicht nog beter, maar inmiddels tijd achter; daarom werd tot zetherhaling besloten.

Hierna ging het fout. Marten was een stuk voorgekomen, maar liet tegenstander Schenkeveld ontsnappen met eeuwig schaak. Joram kreeg een koningsaanval over zich heen, stond de hele partij waarschijnlijk prima, maar liet naar eigen zeggen aan het eind een simpele combinatie toe en kon opgeven. Martin verrekende zich en moest een verloren eindspel in. Verder kon Martine niet veel anders dan remise accepteren in een stelling die volgens haar de verkeerde kant op kon gaan. Daarmee stond het na de tijdcontrole 3.5-3.5, met Martin in een slechte stelling. Spelen dus, maar het bleek te weinig en hij liep in een matnet in het midden van het bord.

3.5-4.5 verlies dus, de kansen waren er, maar alles viel helaas net de verkeerde kant op. Achteraf bleek dat we door verlies van Veenendaal ongedeeld aan kop hadden kunnen komen... balen!

Klasse 2D Ronde: 6; Datum: 2011-02-12

DSC Delft 2162 - HMC Calder 2 2144 3.5-4.5

Wortel - Schenkeveld rem
Glimmerveen - R. de Rooij 0-1
Op den Kelder - Burg 0-1
Vd Velden - Vd Bersselaar 0-1
Middelveld - De Hoog rem
Hortensius - Obers 1-0
Smits - Mazajchik rem
Munnik - G. de Rooij 1-0

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap