Delftse SchaakSite

PK HSB 2003

Het persoonlijk kampioenschap van de HSB kende weinig deelnemers, helaas. Hopelijk is dat volgend jaar meer!
Statistisch gezien een goed verlopen toernooi voor de DSC-leden, denk ik. Hierbij de einduitslag.

Een 2e, 10e, 11e en 17e plaats en eigenlijk redelijk volgens de ratings. Wat ik hier en daar gehoord heb kan het altijd beter, je kent het wel. Mijn eigen verhaal in het kort:

Ronde 1, wit: meteen tegen Jan Willem, ver boven mijn macht. Ik was hier de speler met de laagste rating. Ik kwam echter goed uit de opening - twee gezonde pionnen voor, maar blunderde alles weg in het eindspel. Helaas.

Ronde 2, zwart: M. Taverne, remise. Alle toreneindspelen zijn remise ;). Ik wikkelde zo snel mogelijk af naar remise: een uur te laat. Doe ik wel vaker ;)

Ronde 3, wit: Marco van straaten. Tsja, mooie combinatie, materieel voordeel - toch verloren, onnodig. Er zat zo'n ingenieuze matcombinatie in zijn aanval dat we die maar op het bord hebben gezet - ik zou toch een toren verloren hebben.

Ronde 4: Jacques van As, zwart: 9...Da5+ in Sveshnikov. Tja, als je geen remise wilt, moet je die variant niet spelen. Remise dus.

Ronde 5: Niels Engelen. Ah, een punt. Maar weer zo'n korte partij... zet 14 en opgegeven. Afwijken van theorie afstraffen - niet mijn sterkste punt, maar deze was voor open doel.

Ronde 6, zwart: Arno. Ach, ach, zo vroeg. Lang denken in de opening, goede strategie uitdenken, en vervolgens toch een pion weg omdat ik te scheiterig ben om in een ruilvariant te stappen. Ik dacht al aan opgeven. Maar Arno was ook niet in topvorm en een kleine aanval werd een grote en ineens slachtte ik een knol. Mooie stelling, kansen voor Wit en voor Zwart - maar beiden zagen we geen uitweg aan het bord. Arno was zo sportief om mij niet door de klok te jagen en remise aan te bieden.
Ronde 7, zwart: Erwin Casareno. Ai! 1991. Lb5 Siciliaan, pfff. Uiteindelijk een mooie partij. Pionnetje geven voor massale aanval. Gaat prima, maar kan het achter het bord niet afmaken. Zat er zeker in, maar ik moet nog even kijken - erg moeilijk. Eindigt in een eindspel met gelijk aantal pionnen, maar mijn loper was niet slecht, hij was dramatisch. Het paard veegde hem van het bord. Helaas.

Voor mij dus, qua spel, vrij geslaagd. Alle anderen waren, op papier, veel sterker, maar heb ze toch flink laten zweten. Nu de punten nog.
Ach, ik heb in ieder geval een beker voor de ratingprijs tot 1700. Staat leuk, maar volgend jaar graag meer tegenstanders in die categorie.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap