Delftse SchaakSite

DSC9 deelt de punten met Corbulo 1

DSC9 heeft haar vierde wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Het team wist een 1-3 achterstand nog om te buigen naar een 3-3 gelijkspel.

De wedstrijd begon met enige vertraging. In verband met een brandende vrachtauto op de A13 was het erg moeilijk Delft te bereiken. De spelers van Corbulo kwam daardoor pas rond 20:15 uur in Delft aan, en een van de spelers uit Leidschendam wist de speellocatie in het geheel niet te bereiken. Er werd besloten om het speeltempo van de spelers tot 1:30 uur per persoon terug te brengen, waarna de wedstrijd kon aanvangen.

DSC9 begon dus met een 1-0 voorsprong; Corbulo besloot het eerste bord leeg te laten waardoor Karel Vandenberghe slechts door het aanzetten van de klok het eerste punt kon verzorgen. Daarna sloeg Corbulo hard toe. Op het derde bord ging Ernst Hanewald kopje onder toen zijn tegenstander met een actieve toren binnenkwam. Joop van Ham kwam op het tweede bord in de problemen en moest ook de vlag strijken. Aan het vierde bord viel Renier Giele in. Dezelfde brandende vrachtauto die de spelers van Corbulo had dwarsgezeten zorgde er ook voor dat Aad de Jong de wedstrijd niet kon halen. Reinier was zo vriendelijk om in te vallen, maar kwam helaas al vlot een kwaliteit achter. Die materiŽle achterstand kwam hij niet meer teboven.

Zo stond Corbulo dus met 1-3 voor, maar de resterende twee borden oogden erg goed voor DSC. Op het zesde bord had Jan Torenstra eerst wat klein materiaal gewonnen, en wist dit uit te bouwen. Toen er een pionneneindspel met tegen op het bord kwam was duidelijk dat hij ging winnen, en toen de toren daarna ook nog sneuvelde was het pleit beslecht.

Aan het vijfde bord kwam Leo Zuijdgeest al snel een stuk voor tegen een pionnetje. De stelling was echter zeer scherp, waardoor het oppassen bleef. Leo won er nog een stuk bij, maar had daardoor tevens een kwetsbare koning. Hij speelde het echter secuur uit en wist de gelijkmaker aan te tekenen.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap