Delftse SchaakSite

OPK (R1): ratingfavoriet verliest eerste partij

De eerste ronde van het OPK heeft meteen aangetoond dat met de afwezigheid van Jan-Willem de Jong, die in de C-groep in Wijk aan Zee speelt, een zeer spannend toernooi tot de mogelijkheden behoort.
De top van de A-groep, die tevens voor het kampioenschap van Delft strijdt, ligt dicht bij elkaar, en een misstap kan de titel kosten. Ciprian Padurariu werd meteen met de neus op de feiten gedrukt: niemand kan onderschat worden. Sophia Thoma speelde een gedurfde partij en gooide vlak na de opening haar koningspionnen naar voren naar f5 en g4, en het bleek dat deze bloeddorstige strategie werkte toen Ciprian moeite had met de keuze tussen verschillende goede plannen.
DSC'ers Hora Vlam, Ted Barendse, Gert Legemaat en Arno Wiersma wonnen ook hun partij. Willem-Jan van den Broek verloor in een mooie partij van collega Lennart Ootes en René Torenstra verprutste een mooie stelling en verloor.

In de B-groep begon het merendeel van de DSC-leden met een nederlaag. Jack Duijvestijn kwam terug op het schaakbord met een overwinning op René Poots. Ook Martin Neuteboom had lang niet geschaakt en noteerde desondanks een remise.
Monique Keuzenkamp en Simon Dirkse hadden een fascinerende partij die uiteindelijk door Simon gewonnen werd, maar het was een partij die ingeleverd zou kunnen worden voor de spektakelprijs. Jan Torenstra ging ten onder tegen Ike Tjin A Lien in een Najdorf waar Wit een mooie opbouw had naar het offer Lxh6, waarna mat onafwendbaar was. André van der Weijde tenslotte moest berusten in remise, ondanks vier pionnen voorsprong.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap