Delftse SchaakSite

DSC2 verliest van Spijkenisse

Helaas heeft ook de vierde ronde DSC2 geen matchpunten opgeleverd. Tegen het op papier ongeveer even sterke Spijkenisse werd nipt verloren: 3 - 5.

Patrick (1) verliest. In een lastige stelling denk hij zich tactisch te kunnen bevrijden. De tegenstander kijkt 2 zetten dieper en weerlegt de bevrijdingspoging.

Ted (2) trapt in een truc. Dit keer was het een andere truc dan de Desiree-truc waar Ted jaren geleden in het clubblad over schreef, maar de dader was dezelfde. Ook het resultaat: een nul.

Kim (3) had een iets mindere stelling en flink wat tijd minder. Gelukkig speelde de tegenstander licht onnauwkeurig, waardoor Kim zetherhaling kon afdwingen.

Arend van Dop (4) werd bereid gevonden om zijn eenmalige rentree te maken in de plaats van invaller Hora, die pas om vijf over twee - zou reglementair verlies betekenen - aankwam. Arend had een pittige partij, maar liet zien dat hij het schaken nog lang niet verleerd is en weet een keurige remise te scoren.

Bob (5) wist weer wat magie op het bord te toveren. Vanuit een volledig gelijke stand weet hij de tegenstander een pion te ontfutselen. Helaas kon dit vanwege het uitgedunde materiaal net niet tot winst worden gebracht.

Richard (6) speelt een zeer spectaculaire partij. Vanuit een wat onorthodoxe opening krijgt Richard een hele sterke aanval op de zwarte koning. Dankzij een truc weet de tegenstander het mat te voorkomen en het materiaal wat uit te dunnen. De stelling resterende stelling lijkt voordelig voor Richard, maar is waarschijnlijk remise tegen juist verdediging. De verdediging die de tegenstander kiest lijkt op het oog even goed, maar Richard toont subtiel aan dat er enige gebreken aan zitten en weet het punt binnen te slepen.

Jan Peter (7) krijg een hele aardige stelling op het bord. Rondom tijdnood wordt het voordeeltje helaas weggegeven en moet Jan Peter een minder staand eindspel verdedigen. Dit doet hij met verve en hij noteert dan ook een halfje.

Walter (8) verliest. Hij trof een tegenstander die verzot was op pionzetjes: de eerste zes zetten waren afkomstig van een pion en, na een stukzet voor de afwisseling, nummer acht ook. Uiteraard kan een dergelijke imitatie van een gemiddelde opzet van stap-1-spelers niet onbestraft blijven. Met behulp van een stukoffer opent Walter de stelling en daarmee de aanval op de zwarte koning. Helaas slaat Walter op het moment supreme een verkeerde zijstraat in. In plaats de voortzetting van de aanval kiest hij voor het winnen van materiaal. Dit stelt de tegenstander in staat om de stelling te consolideren. Hoe de stelling van gelijkwaardig vervolgens omsloeg naar verloren kreeg ik helaas niet mee.

Met 0 matchpunten staat DSC2 nu stijf onderaan in 2C. Kansen op behoud zijn aanwezig met nog 3 matches tegen andere teams aan de onderkant van de stand in het verschiet plus het potentieel om ook sterkere team een punt af te snoepen, maar dan moeten we wel weer de swing van vorig seizoen terugvinden.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap