Delftse SchaakSite

Verlies DSC7 van Haeghe Ooievaar 2

In eigen huis heeft DSC7 het niet gered tegen Haeghe Ooievaar 2. De gasten kwamen met 3½-½ voor. Ondanks verwoede pogingen van DSC pakte Haege Ooievaar nog een bordpunt en daarmee de overwinning.

Vlak voor het begin van de wedstrijd vertelde eerste bordspeler Coen Leentvaar dat hij niet kon meespelen. Coen had wel zelf voor een vervanger gezorgd: Rob Scherpenisse. Rob was bereid om zijn plaats aan het eerste bord in te nemen. Lange tijd hield hij een gelijke stand, totdat hij dacht met een vorkje de kwaliteit te winnen. Wit reageerde met een penning van het paard door zijn dame en daarna kwam Rob op achterstand. Hij hield nog lang stand, maar moest uiteindelijk zwichten.

Lang daarvoor waren aan de borden 5, 7 en 8 nederlagen geleden door respectievelijk Paul van Riet, Kees van Beest en Jordy Krempel. Ger Bussmann aan bord 6 had zijn tegenstander op remise gehouden. Het stond dus halverwege de avond 3½-½.

Sofya Blanter aan bord 4 zorgde voor het eerste lichtpuntje door haar partij te winnen, Jaap van de Heiden was de volgende teammaat, die zijn tegenstander klopte. Na de nederlaag van Rob was het verlies van de wedstrijd een feit. Jolle Lont aan het tweede bord was toen nog aan zijn partij bezig.

Jolle verdedigde lange tijd met succes zijn b-pion en die pion kon een opmars naar promotie beginnen nadat de zware stukken van het bord waren. Zwart kon de pion alleen met zijn koning stoppen, waardoor de koning van Jolle de zwarte pionnen kon opsnoepen en uiteindelijk meet zijn laatste pion naar promotie kon doorlopen.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap