Delftse SchaakSite

DSC2 nipt ten onder in Haarlem

Tegen HWP Haarlem is DSC2 niet verder gekomen dan 3½ bordpunt, ondanks dat HWP topbord Jaap de Jager moest missen.

De opening leverde Gert (1) niet veel op. In tijdnood speelde Gert niet geheel scherp en werd keurig door zijn tegenstander opgeknoopt.

Bij Patrick (2) kwam een theoretische variant op het bord. De tegenstander kende een subvariantje beter. Alhoewel Patrick materieel zich nog redelijk wist te redden met T,T,P+5 tegen D,L+5, kreeg hij de de torens niet snel genoeg gecoordineerd. Het resultaat was een witte dame die pionnen kon gaan snoepen en een bijbehorende nul voor onze man.

Kim (3) kreeg een interessante stelling met wederzijdse kansen op het bord. Een lichte onnauwkeurigheid liet de tegenstander toe om af te wikkelen naar een voor hem iets beter eindspel, maar dankzij de ongelijke lopers en een kleine tactische finesse werd het evenwicht niet verbroken. Remise dus.

Op bord 4 speelde Ted en tegenstander een zeer originele opening. Van beide kanten werden er minder accurate zetten geproduceerd, maar de laatste was van Ted's tegenstander. Hierna kon Ted afwikkelen naar een eindspel van gelijke lopers met twee pionnen meer. Desondanks bleken er nog wel een paar venijnige trucs in te zitten, maar deze bleken uiteindelijk onvoldoende om Ted van de overwinning af te houden.

Bob (5) speelde een modelpartij: stelling goed opzetten, stelling van de tegenstander verzwakken, tactisch materiaal winnen en dit materiaal omzetten in een punt. Soms kan schaken zo makkelijk zijn/lijken.

Richard (6) had wat hulp van zijn tegenstander nodig. De opening was niet geheel voorspoedig verlopen en de witte stukken begonnen zich toch wel akelig agressief op Richard's koning te richten. Om toch enige dreiging te hebben, besloot Richard maar een toren in de witte stelling binnen te laten komen. Veel meer dan een dreiging van stukwinst in 3 zetten betekende de zet niet. Richard zag het, ik zag het (als kibitzer), de tegenstander zag het .. niet. Murw van zijn fout volgde besloot de man over te gaan tot volledige kamikaze door vervolgens in een aftrekschaak te gaan staan die hem zijn dame kostte. Hij vond het toen wel genoeg en feliciteerde Richard met het punt.

Bij Walter op 7 was er in de opening iets grondig mis gegaan. Zijn koningsvleugel was bijna volledig weggeblazen. En alhoewel zijn tegenstander er rustig de tijd voor nam, kreeg Walter geen sluitende verdediging of effectieve tegenaanval voor elkaar. Strijdend tot het einde besloot Walter zijn tegenstander de matzet te gunnen.

Van Jan-Peter (8) was er in het middenspel iets spaak gelopen. In het late eindspel belandde JP in een zeer vervelende stelling, waarin, vanwege penningen op verschillende stukken, een loper moest worden ingeboet. Het eindspel van T+1 tegen T,P+1 leek nog wel enig kansen te bieden en JP wist een dolle toren te realiseren, maar de tegenstander kon uit de schaakjes lopen, waarna JP opgaf.

Wederom een nederlaag, de derde op rij alweer. We zullen de komende ronden stevig aan de bak moeten om het plekje in de 2e klasse veilig te stellen.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap