Delftse SchaakSite

DSC6 wint in Wassenaar

In een spannende wedstrijd heeft het zesde ook zijn derde wedstrijd gewonnen. Tegen Wassenaar 1 werd het 5-3.

Na twee ronden was Wassenaar koploper met een half bordpunt voorsprong op DSC6. De winnaar van deze wedstrijd, zou dus goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap. Wassenaar is een team met een grote spreiding in de ratings. Bij DSC6 is het verschil tussen de hoogste en de laagste rating minder dan 100 punten. Bij Wassenaar is dat 500 punten. Dat maakt het strijdplan ook duidelijk. Op de hoogste borden de zaak dichthouden en de onderin de punten pakken.
Zo ontwikkelde de strijd zich ook. Theo Rekveldt (bord 1) kwam moeilijk te staan en kreeg een slechte pionnenstructuur. Albert Kemeling (bord 2) en Rene Gelpke (bord 3) en Kees Korving (bord 4) stonden ongeveer gelijk. De borden 5 t/m 8 (respectievelijk Kees Huigen, Bart Vlasblom, Ton Vissers en Gerard Bilars) stonden prettig.
Zelf ging ik als eerste onderuit. een verkeerde afwikkeling kostte een kwaliteit en de compensatie bleek niet te bestaan. Ever later maakte Kees Korving gelijk. Zijn tegenstander liet zijn dame insluiten. 1-1.
Gerard was een stuk kwijt geraakt en had ook veel minder tijd. Het zag er niet goed uit. Maar bord 5,6 en 7 stonden nog steeds goed, terwijl Rene nog steeds gelijk stond. Dat zou 4,5 bordpunt betekenen. Ton wist zijn partij te winnen en Theo kon het niet bolwerken. 2-2 dus.
Gerard stond nog steeds beroerd en had nog ongeveer twee minuten over, terwijl zijn tegenstander nog een half uur had.
Bart en Kees H. Hadden allebei een pion gewonnen en stonden nog steeds goed. Gerard kwam wel wat beter te staan, maar had nog steeds veel minder tijd.
Kees kwam in een dubbel toreneindspel terecht. Hij stond op een gegeven moment minder, maar kon als eerste met een pion promoveren, waarna de winst was verzekerd.
Bart liet zijn voordeel verzanden. De stelling was remise, maar zijn tegenstander ging door de vlag. 4-2.
Rene was een kwaliteit kwijtgeraakt en verloor. 4-3.
Zo kwam het toch op Gerard aan. Hij had inmiddels een gewonnen stelling bereikt maar had nog iets van 30 seconden over. In de laatste seconden zette hij zijn tegenstander mat, en slaakte hij een vreugekreet. 5-3.
De punten werden gehaald op de staartborden, en gelukkig was de staart langer dan de kop waar alle partijen verloren gingen.
DSC6 gaat nu alleen aan kop. In de volgende ronde wacht Haeghe Ooievaar 3.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap