Delftse SchaakSite

DSC scoort uitstekend bij Groene Hart cup

Op vrijdagavond 15 oktober werd bij de firma Reinis in Spijkenisse de aftrap gegeven van de Groene Hartcup. Dit is een toernooi voor jeugdschakers die voor 1 januari nog geen 16 zijn.

DSC doet daaraan mee met tien spelers verdeeld over twee teams. Op de eerste avond had een Delftse afvaardiging de regen en de enorme files getrotseerd om ruim een half uur te laat te arriveren. We waren echter nog niet eens de laatsten.

Het eerste team bestaande uit Jason van Oudheusden, Victoria Pelova, Roel Vos en Teun van de Klugt speelde in de kopgroep. Dit was op basis van de eindklassering van vorig jaar.

Het tweede team is nieuw en moet onder aan de ladder beginnen in poule 4. Het tweede team bestond vrijdag uit Peter van de Berg, Ida Vos, Mattias Tuk, Sebastiaan Legemaat en Arjan Cornelisse. In dat team zou er dus steeds gerouleerd worden.

Het eerste team moest in de eerste ronde tegen de winnaar van vorig jaar. Spannende stellingen zag ik helaas toch verloren gaan. Lichtpuntje was - zo bleek later - dat Jason zijn partij wel won. De eerste ronde werd dus verloren met 3-1.

In de tweede ronde zette het team de nederlaag van de eerste ronde keurig om in een 4-0 overwinning. Hoewel Teun zijn partij deze ronde verloor, kreeg hij toch het punt omdat hij speelde tegen iemand die reeds lange tijd geleden 16 jaar was geweest en buiten mededinging een partij speelde.

De laatste ronde moest tegen de concurrent voor lijfsbehoud in de eerste groep gespeeld worden. Er zouden immers twee teams degraderen. Het werd enorm spannend. Uiteindelijk besliste de laatste partij. DSC1 won met 3-1. Uiteindelijk had DSC1 dus 8 bordpunten en werd tweede. De nummer drie had slechts een half puntje minder zodat dit team degradeerde naar de tweede groep.

In de vierde groep werden wisselende resultaten behaald door DSC2. De eerste en laatste ronden gingen verloren. Ik was verder druk bezig met het eerste en heb zodoende niet alles kunnen volgen. Maar uiteindelijk heeft DSC2 dus toch nog een ronde gewonnen. Dit was echter niet genoeg voor promotie naar groep 3. Helaas, maar dat gaan we de volgende keer gewoon nog een keer proberen.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap