Delftse SchaakSite

DSC2 verliest van jeugdig Charlois 1

DSC2 heeft de wedstrijd tegen Charlois Europoort 1 verloren met 5½-2½. Charlois mocht zich mocht beroepen op een ratingoverwicht, ondanks vijf jeugdspelers die ratingtechnisch ondergewaard zijn.

DISCLAIMER: Naast mijn eigen partij heb ik slechts wat indrukken van de andere partijen overgehouden. De gedetailleerde einduitslag heb ik nog niet gezien, dus hieronder geef ik mijn algemene indrukken van de partij plus ingeschatte resultaten.

Op bord 1 mocht Patrick IM Bruno Laurent proberen te neutraliseren. Dat lukte dermate goed dat Patrick zelfs een gewonnen eindspel op het bord wist te toveren. Een lichtzinnig zetje vergooide de winst echter, waarna de partij in remise eindigde.

Bord 2 was voor Kim. In een gesloten stelling gingen de zware stukken vrij snel van het bord. Het resulterende midden-/eindspel met lichte stukken werd door de man van Charlois wat beter behandeld, wat resulteerde in een pionnencentrum en een vrijpion op de damevleugel. Deze laatste koste Kim een stuk. Ondertussen was het aantal pionnen echter flink uitgedund en kwamen remisekansen in zicht. Dankzij taai verdedigen wist Kim verder af te wikkelen naar een eindspel van 2 pionnen tegen paard en pion. De actieve positie van Kim's koning en de passieve positie van de koning van de tegenstander was genoeg om de laatste pion te neutraliseren en zo een verdiend halfje te noteren.

Op bord 3 trof Gert invaller en kopman(netje) van C/E 2, Albin Dal Borgo. Veel van het middenspel heb ik niet meegekregen. De actieve witte stukken wisten her en der wat pionnen te verorberen. Het resultaat was een toreneindspel met twee pionnen minder voor Gert. Dit bleek onhoudbaar.

Op bord 4 speelde Ted tegen Valery Maes. Het werd een toreneindspel waarbij Ted in nagenoeg gelijkwaardige stelling een remiseaanbod van de tegenstander afsloeg. Vervolgens gingen beide strijders er flink tegenaan: Ted richtte zijn torens op de zwarte koning, terwijl zwart doorbrak op de damevleugel. Bij mijn laatste blik op het bord leek de stelling mij nog remise.

Op bord 5 mochten we Jan-Pieter Vos als invaller verwelkomen. Al vroeg in de opening verwisselde Jan-Pieter twee zetten, waardoor hij twee pionnen mocht inboeten. Tegenstander Roger Meng maakte de partij vervolgens gedecideerd uit.

Van de partij van Bob Voogt heb ik weinig meegekregen. Volgens mij was hij de enige die zijn partij wist te winnen.

Op 7 speelde Richard Oranje tegen Marco Kirana. Ergens in het middenspel heeft Richard zijn dame geofferd/verloren(?) tegen toren plus stuk. Helaas moest Richard ook nog een witte vrijpion op d6 dulden, die de zwarte stukken bonden. Hierdoor was de rest van de stelling niet meer te verdedigen.

Walter mocht het op bord 8 opnemen tegen Michiel de Wit. In het late middenspel leek de stelling van Walter te bestaan uit een rijtje geisoleerde (dubbel)pionnen. Wat er daarna is gebeurd weet ik niet. De partij werd in ieder geval verloren.

 DSC22116-Charlois/Europoort 121882½-5½
1Patrick de Bas2086-IM Bruno Laurent2338½-½
2Kim Meulenbroek2145-Albin dal Borgo2196½-½
3Gert Legemaat2203-Julian van Overdam21230 - 1
4Ted Barendse2178-Valeer Maes2141½-½
5Jan-Pieter Vos2090-Roger Meng22140 - 1
6Bob Voogt2074-Jan van Overdam jr20271 - 0
7Richard Oranje2080-Marco Kirana22000 - 1
8Walter Anema2070-FM Michel de Wit22670 - 1

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap