Delftse SchaakSite

DSC3 verliest fors

Een Massale off-day voor DSC3 heeft geleid tot een dramatische seizoenstart. Het op papier iets sterkere Regiohakkers uit Giessenburg kreeg op diverse borden de punten kado en won geflatteerd met 7-1.

Op bord 1 zat onze clubkampioen Ciprian een iets betere stelling uit te bouwen naar winst; althans zo leek het. Toen hij in remise zou moeten berusten ging hij de zaak forceren en dacht hij het dubbele toreneindspel te kunnen winnen. Hij werd daarvoor bestraft met materiaal- en partijverlies.
Op bord 2 liet Pieter Buzing het centrum aan zijn tegenstander en zocht hij zijn heil in de koningsvleugel.
Die tegenaanval leek te gaan slagen, maar op het moment supreme was de tijd de spelbreker. Pieter koos voor een eeuwig schaak-wending en miste helaas een winstweg. Maar, eerlijk is eerlijk, ook zijn tegenstander had daarvoor een winstweg gemist, zodat remise een "eerlijke" uitslag was.
Op 3 speelde ondergetekende een variant die mijn tegenstander op zijn lijf was geschreven. Hij kende de finesses beter en maakte handig gebruik van een minder sterke zet van wit. Zijn aanval leverde belangrijke pionwinst in het centrum op waarna hij de rest vakkundig uitspeelde. De zoveelste nul voor ons vandaag was een feit.
Op bord 4 speelde Roland een variant die hij ook beter kende dan zijn tegenstander, wat hem pionwinst opleverde. De tegenstoot die hierna volgde werd niet helemaal adequaat door hem opgevangen. Het materiaalvoordeel ging teniet en ook de stelling was ineens niet meer te houden; een nul.
Op 5 speelde Arno een opening met daarbij licht voordeel voor hem. Helaas overzag hij een wending waardoor zijn tegenstander de 2e rij in bezit zou krijgen; de afruil naar het eindspel resulteerde in pionverlies en uiteindelijk ook puntverlies.
Aan bord 6 verscheen Seth ruim een half uur te laat doordat hij moeite had de speellokatie te vinden. Deze achterstand noopte hem ertoe sneller te gaan spelen; helaas deed hij dit onnauwkeurig en verloor hij een pion en was zijn stelling daarna rijp voor de sloop. Ook een nul dus.
Op bord 7 speelde Henrik een hem bekende opening; zijn tegenstander had weinig zin in een een scherpe partij en ruilde wat materiaal af. Deze partij eindigde dan ook vrij vlot in remise; op dat moment leek het alsof het nog een spannende middag zou worden met over en weer kansen voor beide teams. Helaas bleek dit een van de twee niet-verlies-partijen te zijn....
Op bord 8 speelde invaller Pieter Goossens een scherpe opening met een pion-offer van zijn kant. Ondanks de vroege dameruil bleef de stelling erg gecompliceerd en had hij genoeg compensatie. In het eindspel, met nog steeds die pion achterstand, maakte hij echter een grote blunder met stukverlies tot gevolg. Ook die partij leverder ons een nul op dus.
Kortom: er is werk aan de winkel in de volgende ronde tegen Charlois Europoort 2 over twee weken...

T Regiohakkers 2002 DSC Delft 3 2011 7 1
1. Gert-Jan van Vliet 2179 Ciprian Padurariu 2203 1 0
2. Andries Dekker 2162 Pieter Buzing 2085
3. Rik de Wilde 2043 Lucien van de Lisdonk 1997 1 0
4. Jaco Vonk 1989 Roland ten Have 1925 1 0
5. Theo Dekker 1970 Arno Wiersma 1992 1 0
6. Tim Schakel 2002 Seth van der Vegt 1970 1 0
7. Zdravko Kalas 1826 Henrik Tamerus 1955
8. Eddy Korevaar 1846 Pieter Goossens 1959 1 0

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap