Delftse SchaakSite

Delftse professoren winnen van studenten

Het team van Delftse professoren, onder aanvoering van oud-Rector Magnificus Van Bekkum, en versterkt door Rekveldt, Van Nieuwenhuijzen en Van der Meer, heeft wederom de schaakwedstrijd gewonnen tegen de studenten van Paris. Inzet was de Steen der Wijzen, een zeker 30 kg. wegend brok magma overdekt met magnifieke kristallen.

Van de Steen der Wijzen werd in de oudheid beweerd dat hij de omzetting van lood naar goud katalyseerde. Proefondervindelijk is inmiddels gebleken dat dat niet het geval is. En dat is maar goed ook! Het Bommelboek 'De Loodhervormer' van Marten Toonder toont aan hoe onhandig dat zou zijn. De Steen der Wijzen creeert geen goud, maar vanzelfsprekend wijsheid!
De Steen der Wijzen was voor de wedstrijd door de studenten naar de speelzaal gesleept. Daar stond hij op een tafeltje te pronk. De schaakwedstrijd in die zaal stond dan ook op zeer hoog niveau.
De professoren wonnen voor de tiende keer op rij. Dat hoort natuurlijk zo, studenten moeten niet de indruk kunnen krijgen dat ze niets meer van ons te leren hebben. Echter, in het recente verleden, in de periode 1984 - 1993, was de stand over de zeven wedstrijden, die toen gehouden waren, gelijk. Ofschoon het verband nog onderwerp van onderzoek zal zijn, ontstond juist toen discussie over het academisch niveau van de staf van de TU Delft, onlusten bij studenten, en een crisis in het land! De professoren hebben dus hun uiterste best gedaan.
Na de voor ons gunstig verlopen wedstrijd bood Prof. Van Bekkum de gastheren een kistje port aan, en stond hij hun grootmoedig toe het niet-te-tillen gevaarte tot de volgende wedstrijd in hun beheer te houden.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap