Delftse SchaakSite

DSC-bekerteam wint HSB-beker

Het bekerteam van DSC heeft via een zwaarbevochten 3-1 overwinning op stadgenoot Prometheus de HSB-beker in de wacht gesleept.

De ontmoeting was bijzonder spannend. Op het eerste bord had Ciprian Padurariu een pion geofferd voor aanvalskansen. Die had hij ook, maar hij koos niet de goede voortzetting. Tegenstander Henk van Huizen wist te profiteren en zette Prometheus op voorsprong.

Op het tweede bord stond Roland ten Have in een scherpe stelling een pion voor. Bijkomend voordeel was een zeer ruime tijdsvoorsprong.

Op de andere borden stond het echter niet heel florissant. Jaap Flohil stond een pion achter, met nauwelijks compensatie. Zijn mooie loperpaar moest tegen een sterk zwart centrum opboksen. Op het vierde bord was de stelling spannend. Zowel Rob Smits als zijn tegenstander hadden kansen.

Nadat Roland de 1-1 had gemaakt kantelde de wedstrijd. Jaap Flohil wist te profiteren van onnauwkeurigheden van zijn tegenstander en verschalkte een stuk. Ook Rob Smits wist zijn stelling naar winst te voeren; zijn tegenstander dacht een maneuvre te verhinderen maar had niet diep genoeg gerekend. Rob speelde de zet toch om daarna materiaal op te halen.

Zo boekte het bekerteam een zwaarbevochten 3-1 overwinning, en won het de Chris van Zijderveldbokaal. Volgend jaar mag het team uitkomen in de KNSB-bekercompetitie.

er zijn 10 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap