Delftse SchaakSite

DSC prolongeert HSB-snelschaaktitel

DSC is snelschaakkampioen 2010 van de HSB geworden. Marco Kirana, Ted Barendse, Bob Voogt, Patrick de Bas wisten met tien opeenvolgende overwinningen het kampioenschap binnen te halen. De laatste wedstrijd, een formaliteit, werd met minimale cijfers verloren.

De bezetting van het toernooi was vrij zwak. Enerzijds zette de trend van een dalend deelnemersaantal - vorig jaar 12 teams, dit jaar 10 teams - zich verder door. Anderzijds vond op dezelfde dag het open NK snelschaken plaats in Dordrecht. Het resultaat was dat er slechts drie teams van KNSB-sterkte deelnamen: DSC1, Promotie 1 en SHTV 1.

Vanwege het beperkt aantal teams moest het originele wedstrijdschema (11 ronde Zwitsers) worden aangepast. Organisator Erik van der Marel bedacht hierop het volgende schema: een enkele round-robin (iedereen tegen elkaar) en daarna nog twee wedstrijden op Zwitsers-achtige basis.

In de round-robin werden de eerste zes wedstrijden tegen vrij zwakke tegenstand gemakkelijk gewonnen door DSC. Ronde 7 bracht de grootste concurrent voor de titel, Promotie (Kuipers, Bannink, Van Zetten, Noordhoek). Zelf blunderde ik een toren door die gewoon op een veld te zetten dat stond aangevallen. Gelukkig was de rest van het team in goede vorm en werd toch nog gewonnen met 2,5-1,5. De ronde hierop mochten we aantreden tegen de andere concurrent, SHTV. Ook daar werd met 2,5-1,5 gewonnen.

Aan het einde vande round-robin stonden we 3 matchpunten los op Promotie, die naast de nederlaag tegen ons nog ergens een matchpunt hadden laten liggen. De eerste van de twee extra wedstrijden was tegen SHTV 1. Ook die werd gewonnen, waardoor we onbereikbaar waren voor de rest en het kampioenschap binnen was. De laatste ronde bracht de rematch tegen Promotie, die nipt werd verloren (2,5-1,5).

De persoonlijke scores:
Marco Kirana - 10 uit 11
Ted Barendse - 9 uit 11
Bob Voogt - 7,5 uit 11
Patrick de Bas - 9 uit 11

Naast het KNSB-team DSC1 speelde ook het HSB-team DSC2 mee. Hopelijk kan teamcaptain Coen een verslag van de verrichtingen van zijn team geven.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap