Delftse SchaakSite

DSC 4 verliest laatste wedstrijd

Het had steeds meegezeten, dit seizoen: als de slotfase aanbrak, vielen enkele partijen onze kant op. Ditmaal lag dat andersom, en is de rekening die we hadden staan bij Vrouwe Fortuna vereffend.

De start was moeizaam: slechts met grote moeite kon een achttal worden gecompleteerd. Bij aanvang van de wedstrijd waren we slechts met zijn vieren; de auto van Jaap Flohil zocht tastend de weg door de broccoliwijken van Zoetermeer (broccoli- of bloemkoolwijken: via de ene wijk kom je niet zonder terugrijden in de andere wijk).

Vier man kwam om 20:10 binnenlopen. Toine Prangers (ongeslagen dit seizoen!), Rob Smits en invaller Simon Dirkse kregen na een uurtje in gelijke stelling remise aangeboden, mede omdat Scheve Toren nog een paar bord­puntjes nodig had (1½-1½).

Jan-Pieter de Vries voerde een lastige verdediging tegen Dave Theyn, die nog bij DSC gespeeld heeft. De overigen stonden beter en we hadden op de meeste borden, ook daar waar DSC spelers later waren binnengekomen, een groot tijdvoordeel.

Kees van der Meer kon niet door de stugge verdediging van De Smit heenkomen (ik had in 1990 van hem gewonnen in de KNSB-wedstrijd DSC-Vlissingen, die partij had ik paraat); Jan-Pieter kwam een tempo tekort (2-3); Jaap Flohil had zeeen van tijd en een stuk meer maar miste een matcombinatie (2-4); Hora Vlam had 20 minuten tegen zijn tegenstander 20 seconden maar hij gaf in winst­stelling zijn toren weg - toen weigerde de klok en ging zijn tegenstander ten onrechte door de vlag - het siert de combattanten dat zij even later remise overeenkwamen. Zo wilden beiden kennelijk niet winnen.

Ciprian Padurariu kwam niet door het precies gevoerde eindspel van Kees Dekker heen - Ciprian komt op 6 uit 7 aan het eerste bord. Ditmaal geen enkele overwinning voor ons. Hoe is het mogelijk. Eindstand 3-5.

Na afloop prijsuitreiking; DSC4 mocht de beker voor het HSB kampioenschap in ontvangst nemen.

Een plezierig seizoen, we hebben lekkere partijen gespeeld. Een aantal spelers van DSC4 is stellig sterk genoeg om in een der KNSB-teams te spelen. Mocht DSC3 degraderen, dan zullen er wel spelers worden geruild. Maar daar ga ik niet over.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap