Delftse SchaakSite

DSC7 sluit seizoen af met forse winst

Het zevende speelde gisteren tegen SHTV 5 de laatste wedstrijd. De wedstrijd ging eigenlijk nergens meer om. Volgens ingewijden kon het zevende niet meer degraderen, daar er maar één team degradeert uit de tweede klassen. SHTV 5 had nog niet een wedstrijdpunt gescoord en kon derhalve degradatie niet ontlopen.

De wedstrijd begon na een uur met een 2-0 voor sprong voor DSC. De tegenstanders van Jolle Lont (4) en Gerard Bilars (5) kwamen niet opdagen. Vervelend, maar je doet er weinig aan.

Jordy Krempel (8) verloor zeer snel zijn partij. Stand 2-1. Iemand gezien wat daar gebeurde?

Coen Leentvaar (3) bracht de stand op 3-1 omdat zijn tegenstander een Zwischenzug over het hoofd zag en daardoor een stuk wegblunderde.

Albert Kemeling (2) had een gelijke lopereindspel en evenveelk pionnen. Door zijn pionnen op de tegengestelde kleur te manoeuvreren wist hij een mooie Zugzwang af te dwingen en het volle punt binnen te halen. Het verhaal van Albert was erg mooi. Misschien laat hij het nog zien hoe het ging. Stand 4-1

Bas Rabeling (1) bracht de overwinning binnen door een pionnenmeerderheid te verzilveren. Standc 5-1

Ik was even in de bar en plots kwam Jordy binnenlopen, dat Paul van Riet (6) remise had gespeeld en Sofya Blanter (7) had gewonnen. Eindstand 6,5-1,5

Kortom een fraai besluit. Handhaving in de tweede klasse was het doel en dat hebben we verwezenlijkt, hoewel ik daar op voorhand niet zomaar voor zou tekenen.

Ik dank iedereen van het zevende voor zijn inzet. In het bijzonder de inzet van Albert, die maar liefst driemaal heeft ingevallen.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap