Delftse SchaakSite

DSC4 wint van Schaakhuis 1

Het vierde heeft het kampioenschap - en daarmee promotie naar de KNSB zo goed als veilig gesteld. In Den Haag werd degradatiekandidaat Schaakhuis1 met 5½ - 2½ verslagen.

Schaakhuis 1 speelt in het Schaakhuis ‘En Passant’, een schaakcafé in het hart van Den Haag. Een sympathieke club! Er zijn wel nadelen gekleefd aan een serieuze partij in een schaakcafé: weinig ruimte, het kacheltje staat stevig te stoken dus het is er warm, en tot vijf minuten voor de partijen werd er gerookt.

Ook heb ik tijdens de wedstrijd twee rokende bezoekers gemeld dat roken nu niet toegestaan was. Maar het blijft een leuk schaakcafé, het voelt aan als een warm bad, al hoorde ik van enkele teamgenoten dat zij het moeilijk vonden zich te concentreren.

Schaakhuis 1 stond vrijwel onderaan en DSC4 bovenaan. Het verschil bleek in de wedstrijd. Jaap Flohil won al voor ik voor de eerste keer rondliep (1-0), en Rob Smits offerde een paard op f7 met snel effect (2-0).

Kees van der Meer kende de opening niet en werd fraai van het bord gecombineerd (2-1), Roland ten Have won vlak daarop (3-1). Inmiddels was er een auto met supporters aangekomen (Arno Wiersma en Henrik Tamerus) en het werd duidelijk dat DSC zou winnen.

Jan Peter van Zandwijk had de sterkste tegenstander en werd in onduidelijke stelling ineens matgezet (3-2), Toine Prangers accepteerde met het oog op de stand een remise-aanbod (3½ - 2½).

Hora Vlam, te elfder ure ingevallen, won vanuit onduidelijke stelling toen zijn tegenstander in tijdnood raakte (4½ - 1½) en Ciprian Padurariu won eveneens door een langdurig nauwkeurig uitgevoerd initiatief te bekronen in de tijdnood van zijn tegenstander (5½ - 2½).

In de promotieklasse met 9 deelnemers worden 9 ronden gespeeld. De komende, achtste ronde, is DSC4 vrij. Goede kans dat we in de laatste ronde, op 14 april, kampioen worden. Of misschien zelfs al zijn.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap