Delftse SchaakSite

DSC7 wint van Prometheus 1

DSC7 heeft zich definitief veilig gespeeld door te winnen van Prometheus 1. Het leek allemaal wel soepeltjes te verlopen. Edgar Huisman haalde het winnende punt bij een 3½-3½ stand binnen.

Op bord 3 haalde Coen Leentvaar het volle punt door een afgestrafte zwakke verdedigings­zet in het Weens. Hij kreeg eerst een sterke loper op e6 die niet aangevallen kon worden omdat er een vrijpion op e5 stond. De torens en dame waren er snel bij en het pleit was beslecht.

Daarna remiseerde Jordy Krempel op bord 8 in een totaal dichtgeschoven stelling met nog veel op het bord. Beiden durfde niet door te gaan. Gezien de stand op de andere borden had ik er wel vertrouwen in, dus was dit ok.

Helaas wist Bas Rabeling op bord 1 snel een kwaliteit en daarna zijn partij te verliezen. De stand was weer gelijk: 1½-1½.

Een rondje langs de borden leerde mij dat we er goed voor stonden. Op bord 2 had Jan van de Donk twee pionnen gewonnen maar kreeg (René Torenstra kennende) een behoorlijke aanval op zich af. Op bord 4 had ook Jolle Lont twee pionnen gewonnen.

Op bord 5 had Edgar Huisman een dusdanige stelling bereikt waarmee hij kon proberen f6 te blokkeren met pion of dame. Er was nog wel een paard dat mogelijk roet in het eten kon gooien, maar met zorgvuldig spel zou Edgar dit wel kunnen winnen.

Op bord 6 had Paul van Riet een pionnetje meer maar zijn koning stond gevaarlijk in het midden. Op bord 7 had Sofya Blanter een stelling met een verre vrijpion. Er waren veel trucs mogelijk omdat er nog drie paarden in het spel waren en die vlakbij elkaar stonden.

Er gebeurde een tijdje niets, totdat Paul op bord 6 zijn dame moest geven voor een toren. Veel mensen geven gelijk op, maar Paul ging met zijn vrijpion aan de wandel en zijn tegenstander werd hiervan wat nerveus en uiteindelijk resulteerde het in eeuwig schaak. Knap gekeept Paul! De stand bleef gelijk: 2-2.

Op bord 7 had Sofya opeens een stuk gewonnen. Ook op de andere borden zat er winst in, dus een eclatante overwinning was mogelijk. Het werd echter alsnog heel spannend.

Als eerste gaf Sofya op bord 7 het stuk weer weg en kwam er een toren en paard eindspel met een pion meer voor Sofya.

Jolle (4) liet zijn vrijpion als een haas naar voren lopen en gaf zijn paard weg. Gelukkig keepte hij het tot remise door alle pionnen van zijn tegenstander op te eten en meestal is ++ tegen + wel remise. Dit werd aldus besloten.

Edgar Huisman (5) wist inmiddels de stelling van de tegenstander onder zware druk te stellen.

Sofya Blanter haalde weer een winst punt binnen. En zo wer de stand 2½-3½.

Jan van de Donk was in een eindspel van ++ tegen ++ beland. De tegenstander speelde op eeuwig schaak en helaas, helaas schoot Jan een bok, door zijn dame te laten vangen via een röntgenschaak. Het is dat Jan niet wist wat de stand was (2½-3½) anders had hij remise aangeboden. Ik kon hem dat niet vertellen, want hij was aan zet en dan stoor ik de spelers niet. Toen was het dus 3½-3½.

Edgar moest het pleit beslechten. Edgar werd steeds zenuwachtiger gezien zijn naderende tijdnood, maar die van zijn tegenstander was veel erger. Edgar incasseerde ook nog een waarschuwing omdat hij 3 zetten was vergeten te noteren. Maar het deerde hem niet. Bekwaam tikte hij het uit en de overwinning was een feit. Eindstand 3½-4½. Een mooi resultaat dus.

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap