Delftse SchaakSite

DSC8 verliest ondanks tactische opstelling nipt van DD 6

Helaas, we hebben geen wedstrijdpunt binnen kunnen halen gisteravond. De tactische opstelling was op zich goed denk ik, maar leverde uiteindelijk slechts de kleinst mogelijke nederlaag op.

Het offer dat ik moest brengen door op bord twee plaats te nemen, bleek een kwaliteitsoffer, want ondanks de 250 punten hogere rating van mijn tegenstander, deelden we het punt. Dus met een dubbel gevoel verliet ik het Haagse, verloren, maar persoonlijk een mooi resultaat.

Dat geldt zeker ook voor Edgar en Simon, die beide een sterkere tegenstander versloegen. Anton behaalde ook weer eens de winst, dat had hij nodig. Enigszins onzeker reisde hij af na vele nederlagen op rij. De overige spelers konden het niet bolwerken tegen hun tegenstanders. Rob sloeg een remise aanbod halverwege zijn partij af, helaas moest hij daarna de winst aan zijn tegenstander laten.

Toch hebben wij het gisteren niet slecht gedaan. Het was een sterke tegenstander die we niet zo maar konden verslaan. Wel was het nog de enige mogelijkheid om behoud in de 2e klasse veilig te stellen. De volgende tegenstander, Pomar 1, staat fier bovenaan en zal ons in hun laatste wedstrijd beslist geen cadeautjes doen. Nee, helaas zijn we nu afhankelijk van het resultaat van onze naaste concurrenten. Elk bordpuntje is er een, daar zal het om gaan.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap