Delftse SchaakSite

DSC6 onderuit tegen Rijswijk 2

DSC6 heeft de belangrijke wedstrijd tegen Rijswijk 2 niet kunnen winnen. Aan het einde van de avond stond er een 2½-5½ nederlaag op het wedstrijdformulier.

Na een uur spelen waren er wat meer minnetjes dan plusjes te noteren. Dat beeld veranderde niet meer in de loop van de avond.

De eerste die de vlag moest strijken was Theo Rekveldt. Hij had twee pionnen moeten inleveren, en toen de dames werden geruild bleef van zijn koningsaanval ook weinig over. Daarna volgden een aantal remises. Coen Leentvaar pakte een halfje in een stelling met een pion minder, maar aanzienlijke tijdsvoorsprong. Ook Arjan Drenthen deelde het punt. Hij had lang een pion voorgestaan, maar lag daardoor wel onder zware druk. Uiteindelijk sneuvelde het pionnetje weer en werd remise overeengekomen. Bij Kees Korving was de stelling volledig dichtgeschoven, en was remise een logische uitslag.

De tweede nul die DSC6 moest incasseren kwam van Cees Huygen. Cees had een kwaliteit ge´nvesteerd in een koningsaanval die er zeer dreigend uit zag. Zijn tegenstander wist de stelling echter bij elkaar te houden, en toen hij met zijn dame en toren uitbrak bleek Cees' koning te kwetsbaar.

In de tijdnoodfase die volgde moest Ton Vissers na een spannende pot de vlag strijken. In het middenspel had hij op het oog wat ruimtevoordeel gehad, maar er was wel een open lijn naar zijn koningsstelling. Uiteindelijk nam de druk toe, en in de tijdnoodfase wist zijn tegenstander materiaal te winnen.

De laatste partij leek een punt op te leveren voor DSC6. Jolle Lont had in een spannende partij twee pionnetjes gesnaaid. In de tijdnoodfase combineerde hij zich echter naar stukverlies. Er volgde een razend ingewikkeld pionneneindspel waarin zijn tegenstander een paard meer had. Jolle speelde het zeer actief en kon daardoor met zijn extra pionnetjes nog net een halfje veilig stellen.

Dat bracht de eindstand op 2½-5½. Het zesde staat daardoor nog steeds op een zevende plaats, en zal in de laatste twee wedstrijden punten moeten pakken om zich te handhaven in de eerste klasse.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap