Delftse SchaakSite

Johannesschool prolongeert schoolschaaktitel

Op zaterdag 13 februari werd in het Delftse Denksportcentrum het basischoolkampioenschap voor Delft en Pijnacker gehouden. Voor de tweede maal in successie ging de Johannesschool uit Pijnacker met de hoofdprijs aan de haal. Zij zullen onze regio vertegenwoordigen in de halve finale van de Haagse Schaakbond op 6 maart.

Sommige kinderen hadden vorig jaar al mee gedaan. Voor anderen was het hun eerste schaaktoernooi. Het leeftijdsverschil was soms wel groot, maar achter het schaakbord is iedereen gelijk! Onder streng toezicht van Gerard Bilars beleefden alle kinderen een geweldige dag. En iedereen kreeg een vaantje mee.

Maar zoals gezegd ging de Johannesschool (weer) met de wisselbeker naar huis. Tijdens het hele toernooi lieten ze maar 1 bordpunt liggen! Het team bestond uit Sean Bakker, Ian Bakker, Rick van Leeuwen en Angelique van Leeuwen. Wij wensen ze veel succes in de volgende ronde.

Op de gedeelde tweede plaats eindigden Eglantier 2 en Max Havelaar 2, maar de Eglantier had 1 partij meer gewonnen, dus zij gingen met de zilveren bekers naar huis. Applaus voor de Max Havelaarschool, die maar liefst vier teams inschreven en daardoor ook hun jongste kinderen een kans gaven. Daar gaan we in de toekomst meer van horen.

De eindstand:
 naamMPBP
1Johannesschool1427
2Eglantier 21120½
3Max Havelaar 21119½
4Eglantier 3818
5Max Havelaar 1511
6Eglantier 147
7Max Havelaar 337
8Max Havelaar 402


Sponsor OGD bood 4 schaakspelen (+borden) aan aan de winnende school! Hopelijk zal dit het schoolschaak in Pijnacker verder stimuleren.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap