Delftse SchaakSite

DSC2 wint en blijft kansrijk voor titel

Door een 4½-3½ zege op SHTV 1 heeft DSC2 - dat in zes wedstrijden nog geen invaller nodig heeft gehad - haar 100 procent score behouden. Naaste achtervolger Phildor Leiden heeft twee matchpunten achterstand.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Walter Anema won vrij snel van Mike Hoogland en Ted Barendse leek te gaan winnen in een variant die hij een paar ronden terug ook al op het bord had. Kim Meulenbroek stond iets beter, net zoals Gert Legemaat en Patrick de Bas. Bij Arno Wiersma leek niet veel aan de hand en Richard had geforceerd een stuk kunnen winnen maar liet dat helaas na.

De ommekeer kwam toen Arno blunderde en Richard vervolgens ook. Ted won inderdaad en zo stond het 2-2.

Bob Voogt bouwde zijn plusje secuur uit en zorgde voor de voorsprong waarna De Bas in remise berustte tegen Hans Segers: 3½-2½ Met twee betere stellingen voor Kim en Gert over zou dit ruim voldoende moeten zijn.

Gert verbruikte echter teveel tijd tegen zijn jonge opponent Stijn Gieben (11 jaar) en wist het resterende toreneindspel niet te winnen. Kim besloot toen het tweede matchpoint veilig te stellen en verdere pogingen te staken, 4½-3½. Als team dus wederom een tweetal offdays opgevangen en op weg naar de titel. Volgende horde BSG 2 waarna Leiderdorp en Tal/DCG 1 nog volgen. Wie kan ons nog stoppen?

Phildor Leiden wint van Leiderdorp met 5-3. Het tweede staat 2 matchpunten en 7 bordpunten voor op nummer 2. Volgende wedstrijd tegen BSG 2 dat voorlaatste staat.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap