Delftse SchaakSite

DSC6 boekt eerste overwinning

Na drie nederlagen heeft DSC6 gisteren de eerste overwinning van het seizoen behaald. In Zoetermeer werd concurrent Promotie 5 met het kleinst mogelijke verschil verslagen, hoewel het daar lange tijd niet op uit leek te draaien.

Cees Huygen was op bord 8 als eerste klaar. Hoewel er nog geen stuk geslagen was en de strijd op de overige borden nog nauwelijks echt was uitgebarsten, zag Cees al vakkundig in dat een remise voldoende zou zijn om de overwinning te behalen. Er was een gesloten stelling bereikt waarin volgens Cees degene die zou proberen een doorbraak te forceren, waarschijnlijk zou gaan verliezen.

Op de overige borden duurde de strijd een stuk langer. Veel heb ik van de meeste borden niet meegekregen, maar halverwege leek het er erg somber uit te zien voor ons. Op bord 1 stond Martin Verolme eigenlijk al vanaf het begin af aan erg goed, maar op de overige borden stonden we gelijk of slechter. Ik was zelf (op bord 5) als tweede klaar en kwam bijzonder goed weg met remise. Ik liet me onnodig te ver terugdringen wat mij niet veel meer restte dan louter verdedigen en hopen op een fout van mijn tegenstander. Gelukkig gebeurde dat op het einde. Nadat ik in een kansloze positie al twee pionnen en een kwaliteit achterstond kon mijn tegenstander het niet laten om ook mijn paard te pakken, waardoor zowel zijn dame als zijn toren achter mijn stelling kwamen en ik met mijn dame een eeuwig schaak kon afdwingen.

Nadat ik na de partij geanalyseerd te hebben weer de zaal in kwam, hadden Ton Vissers (bord 3) en invaller Bas Rabeling (bord 2) helaas verloren. Martin Verolme heeft in dezelfde tijd wel kans gezien om de overwinning te behalen. Bart Vlasblom schaakte op bord 5 naast mij en stond een groot deel van de partij slechter. Nadat hij echter een gevaarlijke aanval van zijn tegenstander had afgeslagen won hij later een paard en speelde het knap uit.

De stand was 3-3 en alleen Kees Korving (bord 6) en Piet Hofstee (bord 7) waren nog bezig. Kees was bezig met een gevaarlijk ogende aanval op de koningsvleugel en Piet stond een kwaliteit achter. De tijd speelde in deze fase ook een belangrijke rol. Doordat de tegenstander van Kees teveel tijd nodig had om een plan te bedenken om de aanval af te slaan leek die partij een punt te gaan opleveren. Piet bood toen remise aan, die zijn tegenstander eigenlijk wilde accepteren maar dat niet mocht van zijn teamleider omdat de partij dan verloren zou gaan. Vervolgens ging hij heel lang nadenken tot hij maar 45 seconden over had en toen de remise wel moest aannemen. Ook de tegenstander van Kees ging door zijn klok waardoor de 4½-3½ overwinning definitief binnen was.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap