Delftse SchaakSite

DSC9 hard onderuit tegen RSC-Belgisch Park 3

DSC9 heeft in haar derde wedstrijd een forse nederlaag moeten incasseren. Het derde team van RSC-Belgisch Park was een maatje te groot.

Na een uurtje spelen stonden enkele borden van DSC al duidelijk minder. Toen een paar DSC-ers ook nog wat slordigheidjes beginingen nam RSC-Belgisch Park 3 in een vrij kort tijdsbestek een 0-4 voorsprong. Jan Torenstra, Aad de Jong, Dennis Berithoe en Leo Zuijdgeest moesten allen de vlag strijken.

Er waren nu nog twee borden bezig. Op het laatste bord streed Joop van Ham dapper met twee pionnen minder. Er was nog enige consternatie toen beide spelers zich begonnen af te vragen hoe in hemelsnaam een paard op e3 was beland. Na een reconstructie kwam het paard op f4 terecht (hetgeen beide spelers wel konden verklaren), en werd de partij voortgezet. Joop wist het tij niet te keren en DSC9 incasseerde de vijfde nederlaag.

Aan het eerste bord speelde Frans Smit een puike partij. Hij wist een kwaliteit te winnen, en ging over de h-lijn in de aanval. De witte koningsstelling leek vlot onder de zwarte druk te bezwijken, maar Frans moest erg oppassen met een witte dame in zijn eigen koningsstelling. Toen Frans eeuwig schaak wist te voorkomen kon hij de vis op het droge brengen, waarmee de eindstand op 1-5 kwam.

Een forse nederlaag dus, maar dat is geen schande tegen zo'n sterk team: RSC-Belgisch Park was gemiddeld liefst 200 punten sterker!

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap