Delftse SchaakSite

Girlpower redt gezicht van DSC10

In Delft heeft het jeugdteam DSC10 verloren van WSC 8 met 2½-3½. Alle bordpunten van DSC werden door de meiden binnen gehaald.

Deze keer speelden wij, als jeugdteam, weer lekker vertrouwd op de club. Als tegenstander troffen we een team met volwassenen: WSC 8. We begonnen vol goede moed en al snel waren de wedstrijden op de meeste borden vergevorderd (zoals dat bij ons team wel vaker gaat). Vanuit ons oogpunt zag alles er zeker niet slecht uit.

Maar toen werd Jason ineens mat gezet. Erg jammer, want hij stond dik voor. Zijn tegenstander was helaas geslaagd in een ‘sneaky’ plan.

Gelukkig kwam vlak daarna het goede bericht dat Victoria had gewonnen. Roel verloor helaas door zijn toren te verliezen.

Marieke Giele stond een loper achter, maar door die terug te winnen kon ze de aanval overnemen. Uiteindelijk bleef er een toren­eindspel over, waarbij Marieke een pion voorsprong had. Dankzij de les van Joram, die net had uitgelegd dat een koning dan voor 4 punten telt, heeft ze dat kunnen winnen. Tussenstand: 2-2.

Marfa Blanter had een pion voorsprong en Reinier Giele stond een loper achter. Naar mijn idee kwam dat laatste doordat hij afgeleid was: hij moest voor zijn blinde tegenstander zowel zijn eigen zet hardop zeggen (zodat deze tegenstander wist wat Reinier gedaan had), als de zet van zijn tegenstander op het bord zetten. En zijn tegenstander sprak die stappen ook in in zijn dictafoon. Maar ook met dat soort omstandigheden moet je om kunnen gaan. Jammer genoeg verloor hij uiteindelijk wel zijn wedstrijd.

Marfa stond wat betreft stelling en tijd nog wel voor, maar het was helaas moeilijk op winst te spelen. Haar tegenstander bood meerdere malen remise aan, maar die mocht ze van mij niet aannemen. Helaas wist haar tegenstander zich toch nog goed uit de situatie te redden door een dame te halen en al de stukken van Marfa van het bord te slaan. Toen hij uiteindelijk door zijn vlag ging, was het daardoor alsnog remise. De einduitslag komt daarmee op 2½ tegen 3½. Er had misschien meer in gezeten.

Helaas deze keer dus geen wedstrijdpunten, maar onze girlpower heeft het team wel mooi 2½ bordpunten opgeleverd.

Tot nu toe doen we het wel het beste van alle jeugd­teams uit onze klasse, hoewel daar na vandaag nog wel verandering in zou kunnen komen..

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap