Delftse SchaakSite

Geslaagde simultaan van Anish Giri op de TU-Delft

Op donderdag 7 januari 2010 heeft IGM Anish Giri in de Aula van de TU Delft een geslaagde simultaan gegeven voor aan de TU Delft gelieerde spelers. Centraal daarbij was Prof. Van Bekkum, die op die manier zijn afscheid luister bijzette. De eerste zet was dan ook van de Rector, Prof. Fokkema. Ik meen dat Ted Barendse alles (voortreffelijk) regelde.

Anish Giri speelde voortreffelijk, als een volwassen Grootmeester. Ik heb destijds bij de V&D Simultaanseances en ook in ander verband leuke simultaanpartijen mogen wisselen met IGM's als Poloegajewski, Spassky, Geller, Kortschnoi, Botwinnik en ik kan dus met enig recht zeggen dat Giri op hoog niveau speelt. Hij speelt initiatiefrijk schaak en hij gaat rond als een wervelwind. In de kritieke fase van onze partij stond hij om de twee minuten voor mijn neus! Ik heb de tijd opgenomen om de vijf zetten, ik kan het aantonen. Qua tempo en speelstijl leuk voor de deelnemers aan de simul, die niet hoeven wachten op een zet - ik mag wel zeggen integendeel.

Anish begon met 12 partijen te winnen. Oeps.
De TU Professoren, die van tijd tot tijd het Delftsch Studenten Corps partij geven (met grote cijfers verslaan) hadden in dit geval geen kans.
DSC4 was vertegenwoordigd met vier spelers: Ciprian Padurariu, Jaap Flohil, Ronald ten Have en Kees van der Meer. Wij boekten daverend succes: 3 1/2 uit 4. Ciprian zat dichtbij, voor zover ik kon zien had hij steeds het initiatief en hij won verdiend. Roland naast me meende dat hij een winnende aanval had - tot hij de grootmeesterlijke redding op het bord zag verschijnen, hetgeen hem een uitroep ontlokte van Kompleet Uitgebreide Deceptie. Uiteindelijk lukte het hem toch zijn aanval door te zetten. Ook mijn slotaanval sloeg door. Jaap zat verderop, van zijn partij heb ik minder gezien, ook al omdat de simultaangever zo'n hoog tempo onderhield!
Was het zonder DSC4 was het voor de simultaangever een walk-over geworden?
Ook Kees Dekker won, en het deed me deugd dat Prof. Van Bekkum remise maakte. En er waren nog twee anderen die zich redden (mogelijk heeft Ted Barendse een overzicht).

Zo'n partij geeft een goed gevoel. Er kwamen studenten en oud-studenten van me en collega's langs die 's avonds in de Aula eten, er zijn voortdurend toeschouwers, ik had zelf alleen weinig tijd voor ze. Een feestelijk gevoel.
Prof. Van Bekkum zwaaide in zijn slottoespraak Grootmeester Giri alle lof toe.
Dat was een prima avondje.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap