Delftse SchaakSite

DSC3 pakt punt tegen Rijswijk

De derde ronde heeft dan eindelijk ons een matchpuntje bezorgd (voor teamleider Lucien van de Lisdonk was dit zijn eerste mp in 12 ronden). Ik denk een terecht gelijkspel gezien het verloop van de wedstrijd.

Op bord een was Ricardo Slaa in de lijfvariant van zijn tegenstander beland, en liet laatstgenoemde zien dat hij het beter begrepen had. Redelijk kansloos werd hier Ricardo weggespeeld nadat wit zeer actief spel verkreeg en materiaal ging winnen.

Op bord twee speelde Pieter Buzing ook een zeer interessante partij met over en weer aanvalskansen. Een pionnetje werd hier en daar geofferd en ik denk dat alleen Pieter en zijn tegenstander goed begrepen waar ze mee bezig waren. Hier was toch uiteindelijk Pieter de meest koele en scherpe in zijn berekeningen; hij besloot de partij met een mooie matcombinatie. Zijn eerste winst in deze competitie was een feit.

Op bord drie speelde Lucien een degelijke partij; zijn tegenstander bouwde - wellicht iets te - langzaam zijn partij met wit op waarbij Lucien de zwarte stukken makkelijk kon laten ontwikkelen en nauwelijks zwakten in zijn stelling kende. Na 19 zetten werd hier de vrede getekend; op dat moment dacht zijn tegenstander (150 punten meer) dat dit voldoende zou zijn voor de overwinning van Rijswijk. Niet dus.

Op bord vier behaalde Seth van der Vegt alweer een overwinning en is hij met 3 uit 3 de absolute topscorer van DSC3! Bij zijn partij was het uiteindelijk een verdwaalde zwarte toren die door hem werd buit gemaakt; daarna maakte hij het vakkundig af en was de winst een kwestie van tijd.

Op bord vijf moest Henrik Tamerus helaas een 'lange rokade als score' noteren. Het tegenovergestelde resultaat van Seth dus. Waar het nou precies mis ging is me niet helemaal duidelijk.

Op het bord ernaast speelde Willem-Jan van den Broek weer een goed opgezette partij met ruimtelijk overwicht. Helaas bleek dit niet voldoende om te kunnen winnen, ook omdat onze voorzitter veel minder tijd over had dan zijn tegenstander. Het aannemen van het remise-aanbod was dan ook een logische keuze.

Pieter Goossens op bord zeven ging er met zwart eens goed voor zitten en vond de stelling rijp voor een stuk­offer. Hij had alleen zijn aanvals­kansen op de witte koning een stuk positiever ingeschat. Helaas bleek hij de niet sterkste voortzetting te hebben gekozen en moest hij het onderspit delven.

Op het laatste bord speelde Kees Voorberg een puike partij; hij wist zijn partij goed op te zetten en steeds meer zijn stelling te verbeteren. Wellicht kan Kees zijn partij of een gedeelte ervan (met of zonder technische hulp) nog hier plaatsen. Het was in ieder geval een belangrijke winst en ook zijn eerste sinds wel 9 partijen in de KNSB.

Kortom: de stijgende lijn is doorgezet. Op 12 december gaan we naar Dordrecht en moeten we maar eens de volle winst pakken. Yes, we can!

Persoonlijke uitslagen:
 DSC31990-Rijswijk19934-4
1Ricardo Slaa2087-Alexander Cupido20890-1
2Pieter Buzing2040-Rob van Helvoort21811-0
3Lucien van de Lisdonk1968-Michael Hoving2114½-½
4Seth van der Vegt1967-Roel Leezer20081-0
5Henrik Tamerus1972-Frans Hoynck van Papendrecht20270-1
6Willem-Jan van den Broek1953-Alfonso Gallardo Banez1866½-½
7Pieter Goossens1980-Michael van Liempt18720-1
8Kees Voorberg1955-Ed Mulders17891-0

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap