Delftse SchaakSite

DSC5 wint met ruime cijfers van Lierse 1

DSC5 heeft met ruime cijfers van Lierse 1 gewonnen. In rap tempo was het 0-4.

Invaller Theo Rekveldt was als eerste klaar. In een stelling waar hij het loperpaar had en zijn tegenstander enige ontwik­kel­ings­voor­sprong. Theo neutraliseerde dat netjes en toen zijn tegenstander zijn dame liet insluiten was het over.

Diederik van Heijgen was niet lang daarna klaar. In een overweldigende stelling met zeer goede winstkansen had zijn tegenstander een black-out. Diederik at het paard, en zijn tegenstander gaf direct op.

Op bord twee ging het bij Reinier Heeres vanaf het begin van de partij lekker. Zijn tegentander had een licht ruimtevoordeel maar zat in ruil daarvoor opgescheept met een verschrikkelijke geďsoleerde dubbelpion. Reinier zette zijn stukken goed, won de pion en kwam de stelling binnen. Zijn tegenstander bezweek onder de druk en gaf in lastige stelling een volle toren weg.

Het eerste matchpunt werd door Corniel Nobel binnen gebracht. In de opening ging er een stuk tegenaan:

Corniel Nobel - Teun van Dijk
De Lier, 2009

Diagram
 Na 17...e5

Hier speelde wit 18.xe5?! waar 18.b6!! en 18.dg1 duidelijk sterker waren. Wit behoudt druk en na
Diagram
 
31.h6! gaat het licht bij zwart langzaam uit.

Mark Versteegh kreeg met wit een gambiet te verwerken dat ergens wel leek op een Boedapester. De variant die bij hem op het bord was gekomen leek echter beter voor wit dan de bekende varianten. Uiteindelijk kreeg hij in een ingewikkelde stelling een remise-aanbod van zijn tegenstander. Aangezien het de team­winst zou betekenen, aanvaarde hij dit na enig denken. Het was ½-4½.

Teamleider Simon Broos stond op dat moment in een remise-achtige stelling en wist daar dan ook een halve punt uit te halen, alhoewel hij naar eigen zeggen wel eens beter had gespeeld.

Bij Olivier Marincic was het bord nog vrij vol, maar hij stond er aan het einde goed voor en wist de partij netjes te winnen.

René Gelpke zat behoorlijk in tijdnood en werd hard onder druk gezet, mede door een doorgebroken pion. Toen zijn tegenstander over het hoofd zag dat hij schaak stond verdiende René twee bonus-minuten, maar het was niet genoeg om hem uit de brand te helpen. Hiermee kwam de eindstand op 2-6.

er zijn 10 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap