Delftse SchaakSite

Succes op Groene Hart Jeugd Cup en Grand Prix

De jeugdschakers van DSC hadden het druk deze week, met name de "bende van vier" (Jason, Roel, Victoria en Teun) die maar liefst op drie opeenvolgende dagen actief waren.

Op donderdag (12 november) was er de 2e wedstrijd van DSC10 voor de externe HSB competitie (om onduidelijke reden was dit deel van de 3e competitieronde, de 2e ronde wordt volgende maand gespeeld..?). Zoals al door Marieke gemeld werd deze wedstrijd, tegen het jeugdteam van Haeghe Ooievaar, met een 5-1 score ruimschoots gewonnen. De partijen tegen de jeugdtegenstanders waren allemaal binnen het uur gewonnen (Roel was als eerste zelfs na een kwartier al klaar!). Alleen de partij van Marieke tegen de enige volwassen Haagse Ooievaar nam bijna de volle tijd.

Vrijdag (de 13e november) was het tijd voor de 2e ronde van de Groene Hart Jeugdcup, waarvoor DSC naar de thuisbasis van jeugdschaakvereniging KlimOp in Capelle moest afreizen. In de eerste ronde had het DSC team zich met een verdienstelijke 3e plaats, op slechts kleine afstand van de twee koplopers, met gemak weten te handhaven in Poule 1. De drie teams hadden daarbij het overduidelijk zwakkere team van Botwinnik tot degradatie weten te dwingen. De onbekende nieuwkomer in de poule, gepromoveerd als winnaar van Poule 2, was het team CSV 1. Helaas lukte het DSC niet om tegen de teams van Klim Op en Messemaker de goede prestaties uit de eerste ronde te evenaren, maar door de bijeen gesprokkelde punten en ook de ruime overwinning op CSV betekende dit toch uiteindelijk opnieuw een derde plaats en daarmee prolongatie van de positie in Poule 1. Topscorer van het team was Teun die avond, die geen enkele verliespartij hoefde te incasseren en afsloot met 2 uit 3 (1 gewonnen, 2 remise).

Tenslotte was er dan zaterdag 14 november de 2e Grand Prix van het seizoen, georganiseerd door Botwinnik in Zoetermeer. Het totale deelnemersveld was 126 schakers, waarbij waarschijnlijk een behoorlijk aantal (sterkere) jeugdschakers afwezig was i.v.m. het Open NK Rapid in Eindhoven diezelfde dag. De indeling was in twee Formule 1 groepen en 19 reguliere groepen. Van DSC deden 6 leden mee. Jason was de hoogst ingedeelde DSC-er; hij zat in de hoogste groep (Formule 1A) die hij, na loting, zelfs nog wist te winnen ook en daarmee toernooiwinnaar werd! Dit leverde hem zijn eerste geldprijs(*) in het schaken op... Ook groepswinnaar werden Roel (in Groep 2) en Teun (in Groep 8). Victoria en Peter waren allebei in Groep 5 ingedeeld, Victoria werd 2e en Peter 5e. Mattias, tenslotte, zette zijn succes van de 1e GP voort, en werd nu 2e in Groep 14.

GroepPlaatsNaamPt.Aan.
F1A1Jason van Oudheusden3½5
21Roel Vos4 5
52Victoria Pelova3 5
55Peter van den Berg2 5
81Teun van der Klugt8 10
142Mattias Tuk6½10

Voor de volledige uitslagen zie de HSB site.

(*) De eerste prijs is 10 euro.

Verslag: Bas van Oudheusden

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap