Delftse SchaakSite

DSC5 start met nederlaag tegen HSV 1

Het vijfde van DSC heeft in haar eerste thuiswedstrijd niet kunnen overtuigen. De vroege 0-2 achterstand werd nooit meer goed gemaakt. Diederik van Heijgen beperkte de schade door met een overwinning een 3-5 uit het vuur te slepen.

Al relatief vroeg op de avond tekende zich een zorgelijk scenario af. René Gelpke had een lastige stelling en veel minder tijd. Ook bij teamleider Simon Broos waren deze elementen waar te nemen. Ook Reinier Heeres had een lastige stelling.

Daartegenover stond een overweldigende stelling voor Nancy Kirana en kleine plusje voor Mark Versteegh en Corniel Nobel. De stellingen van Diederik van Heijgen en Olivier Marncic waren onduidelijk.

Nico Vromans - Corniel Nobel
Delft 2009

Diagram
 
Zwart heeft voordeel, maar het is niet evident hoe verder te gaan.

De stellingen van René en Simon gingen daarna rap berbergafwaarts en de 0-2 achterstand is een feit. Corniel Nobel komt goed te staan, maar geeft dit voordeel weg. Gezien de stand op het bord probeert hij het nog even, maar de stelling is potje: ½-2½.

Bij Reinier lijken de problemen opgelost. Hij heeft in de afwikkeling een pionnetje gewonnen, en lijkt alles redden. Tot hij zich verslikt en een toren moet geven om promotie van een zwarte pion te voorkomen. De resterende stelling gaat vlot verloren.

Nancy wint vervolgens vlotjes terwijl Mark zij plusje niet weet te verzilveren. Hierdoor is de stand 2-4 en moeten zowel Olivier als Diederik winnen voor een matchpunt. Deiderik staat duidelijk beter, maar Olivier staat eerder minder dan beter. Als hij in tijdnood dan ook een on­nauw­keurige zet speelt slaat de aanval van zijn tegenstander door.

Olivier Marnicic - Jan Eberle
Delft 2009
Diagram
 
33.h2?? xh3! 34.g1 g3

De nederlaag is een feit. Diederik tikt vervolgens de 3-5 binnen.

Over de linie was HSV 1 de terechte winnaar gisteren. Als alles mee hadden gezeten hadden we nipt kunnen winnen, maar terecht was dat niet geweest. Hopelijk de volgende wedstrijden beter.

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap